Datum: zondag 26 mei 2024, 16:01 - Auteur: Redactie

Groen-Wit was een halfuur virtueel kampioen, maar wordt vernederd in Made

In 3B liep Groen-Wit zondagmiddag een flinke kater op. Madese Boys won met speels gemak na rust en Rijen won ook, waardoor het kampioen is.

Vooraf was de opdracht helder: zelf winnen in Made en dan hopen dat koploper Rijen punten zou morsen tegen hoogvlieger Trinitas Oisterwijk. En beide leek aanvankelijk te gebeuren. Toen Zakaria Zerouali (foto) de score opende op sportpark de Schietberg, stond Trinitas al voor in Rijen. Een halfuur lang waande Groen-Wit zich kampioen, maar toen scoorde Madese Boys in minuut 31 de gelijkmaker.

En vanaf toen ging het in alle opzichten bergafwaarts voor de bezoekers uit Princenhage: Trinitas pakte rood en vlak voor rust maakte Rijen 1-1. En pal na rust kwam Groen-Wit zelf op achterstand. Madese Boys liep toen makkelijk uit naar beschamende cijfers voor de Bredanaars: 5-1. Rijen zelf won enkele minuten voor tijd, waardoor de titel werd gevierd daar op sportpark de Vijf Eiken.

Meteen na de oorwassing sprak Voetbalinbreda.nl met Groen-Wit-trainer Oualid Saadouni. “De eerste helft was het prima en was het niks aan de hand, maar de tweede helft zakten we door de ondergrens. Misschien vanwege het nieuws dat Rijen 1-1 stond en tegen tien man.” Voor periodekampioen Groen-Wit betekent het voor de zoveelste keer promotievoetbal in de nacompetitie. Zondag wacht BSC, uit.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA GEMAAKT DOOR JOS THOMMASSEN

Madese Boys – Groen-Wit 5-1 (1-1)
0-1 Zakaria Zerouali, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1 en 5-1 Madese Boys.