Datum: dinsdag 21 mei 2024, 21:43 - Auteur: Redactie

Groen-Wit wint, maar scoort te weinig tegen SC Emma

Groen-Wit haalde het maandag nog afgelaste duel in 3B dinsdagavond met succes in. Laagvlieger SC Emma werd na rust pas ontslagen, waardoor het doelsaldo van de Bredase titelkandidaat minder blijft dan die van koploper Rijen, mocht dat zondag nog het verschil maken.

Als de ploeg van coach Oualid Saadouni met meer dan 4-0 won, was het het betere doelsaldo weggepoetst, maar het lukte dus niet niet aan de Postillonstraat. De doelpuntloze eerste helft was daar debet aan. Terwijl de regen steeds iets hard begon te vallen, duurde het tot de 56ste minuut vooraleer Zakaria Zerouali een heerlijke duikkopbal scoorde van dichtbij. Daarna tikte spits Tijn van Galen een bal keuring binnen bij de eerste paal. Ondertussen redde Groen-Wit-keeper Toontje van Beers nog zeker drie tegengoals.

De 3-0 kwam op naam van invaller Yazid Shrir (foto) en de 4-0 was voor een andere invaller: Mouhcine Zerouali. Een dag eerder verloor hij nog de halve finale op het hoogste profniveau zaalvoetbal in België, maar nu raakte hij eerst de lat en daarna scoorde hij dus nadat de spelmaker een zeer gretige indruk maakte. Rijen speelt donderdagavond tegen degradant WSJ en moet dus punten laten liggen. Anders zondag tegen Trinitas Oisterwijk. Groen-Wit reist dan af voor de slotdag naar Madese Boys: game on.

Groen-Wit – SC Emma 4-0 (0-0)
1-0 Zakaria Zerouali, 2-0 Tijn van Galen, 3-0 Yazid Shrir, 4-0 Mouhcine Zerouali.