Datum: woensdag 15 december 2021, 02:24 - Auteur: Redactie

De Bredase Voetbal Podcast #4: Mouhcine Zerouali (PCP)

Mica de Montigny (Voetbalinbreda.nl) en Eljay Hoed (verdediger in het eerste van The Gunners) nemen vanaf nu een Podcast op als het seizoen in volle gang is. Ze nodigen bijna wekelijks een gast uit en gaan dan los over het Bredase voetbal, met soms een uitstapje naar het (internationale) profvoetbal. Lekker ouwehoeren dus over al het voetbal in Breda!

Adam van Rijckevorsel is onze vaste gast. De beginnend zaakwaarnemer, internetondernemer en ex-speler van clubs als Groen-Wit en Beek Vooruit schuift bijna elke week aan. Voor deze Podcast is Mouhcine Zerouali (PCP en zaalvoetbalinternational van het Nederlands Elftal) onze special gast. De begenadigde nummer 10 die bijna heel zijn leven furore maakte bij Groen-Wit spreekt over zijn jaartje bij het beruchte VV Barca. Ook geeft hij aan gelukkig te zijn momenteel bij PCP, waar hij sinds deze zomer ook een voetbalschool heeft.

“Ik wil de grootste voetbalschool van Brabant hebben over een tijdje”, is de ‘tovenaar uit Princenhage’ ambitieus. Zijn ambities in de zaal bij FC Eindhoven zijn ook niet mals. “Tegen wie ik opkijk in het zaalvoetbal? Ik speel in de top, ik wil dat ze straks tegen mij op gaan kijken.” Door een blessure mist hij echter wel het EK begin volgend jaar, hij vertelt er over. Ook over tegenstanders in het amateurvoetbal, die van hun trainers de taak krijgen om hem negentig minuten lang te dekken spreekt hij: “Ze zijn als bacteriën, je komt soms niet van ze af.”

Of de technicus terugkeert na de zomer bij zijn cluppie Groen-Wit? “Nee, op korte termijn niet. Ik blijf 100 procent bij PCP.” Verder openbaart hij dat hij een beetje ‘doof geworden’ is voor racisme langs de lijn. “Vooral tegen dorpsclubs.” Eljay haakt daar op in en heeft ook onaangename verrassingen. Tot slot komt Adam nog met een meesterlijke vraag. Zerouali promoveert die vraag tot een zeer intelligente suggestie. “Als veldspelers beter willen worden, zouden ze wekelijks een keer in de zaal moeten trainen.” Luister nu naar de gehele Podcast!