Datum: zondag 15 oktober 2023, 18:52 - Auteur: Redactie

Groen-Wit in een vormcrisis: Rijen wint in Princenhage

Wie Groen-Wit getipt had als titelfavoriet van 3B komt bedrogen uit. Zondagmiddag was degradant Rijen te sterk voor de bekerhouder uit Breda.

Het huidige seizoen staat in schril contrast met het voorgaande. Alom geloofd door de bekerwinst en het behalen van de promotie-finale, maar enkele maanden later ogenschijnlijk volledig de weg kwijt. Rijen, vorig seizoen nog zondag tweedeklasser, was in de eerste helft beter en drukte dat ook uit in de 0-1. Maar na rust kregen de geel-groenen meer moeite met de thuisclub.

Toch scoorde Rijen de 0-2, tot onvrede van het thuispubliek. Uiteindelijk deed aanvoerder Abdel Zerai nog wel iets terug vanaf elf meter, maar bleef de 1-2-stand intact na ruim negentig minuten spelen aan de Postillonstraat. Voetbalinbreda.nl sprak met coach Oualid Saadouni, die gefrustreerd was kort na afloop van de derde nederlaag uit vier competitiewedstrijden.

“Eigenlijk ben ik nog niet aanspreekbaar, want ik moet mijn frustratie nog een beetje kwijt. Rijen is normaal gesproken een goede ploeg, maar wij waren dramatisch tijdens de eerste helft. Na rust was het wel goed. Maar we komen niet tot voetballen helaas en dan moet je heel veel en heel hard rennen. Laat dat net één ding zijn waar wij niet gelukkig van worden.”

Groen-Wit – Rijen 1-2 (0-2)
0-1 en 0-2 Rijen, 1-2 Abdel Zerai (pen.).