Datum: zondag 10 maart 2024, 16:04 - Auteur: Redactie

Groene Ster deelt hekkensluiter Baronie ongekende klap uit

In een rechtstreeks degradatieduel trok Baronie zondagmiddag aan het kortste eind. Groene Ster greep daarentegen een laatste strohalm om directe degradatie te ontlopen in de Derde Divisie.

In het glooiende Limburgse landschap, op bezoek bij een ultieme concurrent vechtend tegen degradatie, delfde Baronie wederom het onderspit. Veelbelovend was de strijd tegen Groene Ster van de Baronnen lange tijd, maar Baronie slaagde er niet in om de aansluiting met de plaatsen die recht geven op de play-offs te hervinden. Het niet verzilveren van het overwicht in het eerste uur van het degradatieduel, bleek uiteindelijk funest voor het elftal van Marco Verbeek.

Het missen van twee honderdprocentkansen in het eerste bedrijf, beide keren had Yassine Mejres zijn vizier niet scherp genoeg staan, leidde eigenlijk al een moeilijke missie in. Baronie heerste op alle fronten in de eerste helft, maar verzuimde de trekker over te halen. Het gevaar van Brabantse zijde kwam vooral vanaf de rechterzijde, waar Francesco Bortolotti meerdere malen goed doorkwam. Linksback Ruben Rokx van de Limburgers moet tureluurs zijn geworden van de Italiaan die keer op keer over hem heen denderde. Toen Bortolotti na een goed uur gewisseld moest worden met een lichte blessure zal Rokx opgelucht adem gehaald hebben.

In ongeveer die fase verloren de Bredanaars ook steeds meer de grip op de wedstrijd. Groene Ster, in de eerste helft uitermate zwak, schudde enigszins de schroom van zich af en kwam steeds vaker in de buurt van doelman Luuk Brand. Nadat Ouassiem Ikhmech een op een met goalie Mark Voss gemist had en Jawad El Morabit zijn volley over had zien gaan, waren het voor het eerst de gastgevers die voor gevaar zorgden. Invaller Bas Breukers volleerde eerst naast in de vijfenzestigste minuut, maar mocht vijf minuten later de enige goal van de wedstrijd maken. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje na een schot op de lat en een daaropvolgende scrimmage. In de slotfase probeerde Baronie nog van alles, stuurde het aanvoerder David Vermeulen naar de frontlinie, maar de krachten leken weggevloeid bij de Bredanaars.

Zodoende draaide ook het bezoek aan Zuid-Limburg uit op een deceptie. Met nog tien wedstrijden te gaan, lijkt het doek gevallen voor Baronie. Het zou Baronie echter onwaardig zijn om dit zo maar te aanvaarden, hoewel iedereen zal begrijpen dat het een helse klus is om nu de kopjes weer omhoog te krijgen.

(verslag door Robert Daniels)

Groene Ster – Baronie 1-0 (0-0)
1-0 Groene Ster.