Datum: zaterdag 27 oktober 2018, 23:30 - Auteur: Redactie

The Gunners bijt zijn tanden stuk op hekkensluiter SC ‘t Zand

The Gunners raakte vorig weekend zijn perfecte score kwijt, maar zaterdag ook zijn koppositie in 4C. Laagvlieger SC ‘t Zand hield de Bredase favoriet knap in bedwang op eigen terrein.

“We zijn gestart vanaf de eerste plek en kijkend naar de rest zou puntenverlies vandaag een redelijke domper zijn. De verwachting dat de rest zijn wedstrijden zou winnen lag gezien de tegenstanders voor de hand”, opende The Gunners-trainer Mark Schuiten.” Fluitsignaal om 16:35 op het kunstgras met een erg laagstaand zonnetje en na vijf minuten had The Gunners al de tweede corner te pakken. De bal kwam terecht bij Patrick van der Pluym en die schoot de bal op de paal. Binnen tien minuten een actie van Daniel Zwanenburg (foto), gevolgd door een schot ook naast. De eerste tien minuten leek dus goed te gaan maar daarna -organisatorisch klopte het niet helemaal- heeft het bezoek niet gevoetbald en te veel hoge ballen gehanteerd. Dat betekende het overslaan van het middenveld.

Na ruim tien minuten nam ’t Zand het stokje over: goed combinatievoetbal en de drive om de wedstrijd te willen winnen resulteerde in de 1-0. Jason Kuklewski in de fout en de 1 op 1 kon goalie Luke van Gurp niet redden. Daarna waren de Bredanaars het kwijt liepen ze achter de feiten aan. Het thuisteam kreeg een paar kansen binnen tien minuten. Na en halfuur een corner die werd weggewerkt, maar niet goed genoeg: ’t Zand pikte de bal op en scoorde de 2-0. Na een halfuur gewisseld met het inbrengen van Kevin Visser kwam er drive en overtuiging terug in de ploeg. De laatste tien minuten waren weer voor The Gunners. Een kopbal van Martijn van Gastel zeilde net over. Vanuit een corner werd de afvallende bal goed opgepakt door Kuklewski en die leverde een voorzet op Van Gastel af, die de bal bij de tweede paal terug kon leggen op Elyas Amaziane: 2-1. Vier minuten later werd er iets hoger druk gezet wat resulteerde in balwinst, na een goede voorzet kwam de bal bij Van der Pluym terecht en die schoot de bal binnen vanaf randje zestien: 2-2 tijdens rust.

Van Gurp had twee reddingen in huis, waardoor de stand op 2-2 blijft na een uur spelen. De bezoekers maakten een fout bij een ingooi en speelden de bal verkeerd terug, ’t Zand er vandoor en de 3-2 stond op het bord. Daarna kansen over en weer. In de de 65ste minuut een vrije trap vop 25 meter die in het vijandelijke strafschopgebied de kruin van Van Gastel raakte en in het netje viel: 3-3. Met het inbrengen van Hassan el Farissi en Dion Riemens werd er beter gevoetbald. De Bredanaars kregen zeker het laatste kwartier zes kansen, maar daar waar het mee heeft gezeten zit het nu tegen. “Wat een wedstrijd, een erg goed voetballend ’t Zand en een teleurstellend The Gunners. De stand had 7-3 kunnen zijn of andersom. Zolang we zelf niet beseffen dat iedereen voor elke meter moet knokken om de punten te halen, tegen welke tegenstander dan ook, zal er geen prijs worden gepakt”, waarschuwde Schuiten tot slot.

SC ‘t Zand – The Gunners 3-3 (2-2)
1-0 en 2-0 SC ‘t Zand, 2-1 Elyas Amaziane, 2-2 Patrick van der Pluym, 3-2 SC ‘t Zand, 3-3 Martijn van Gastel.