Datum: donderdag 26 januari 2023, 16:06 - Auteur: Mica de Montigny

De Jong is hoopvol: “DVVC moet volwassener worden”

Met slechts vier punten uit elf competitieduels in 4D is DVVC de eenzame hekkensluiter dit seizoen. De nieuwe en jonge zaterdagploeg uit Dongen is echter van plan om zich de tweede seizoenshelft te revancheren. Voetbalinbreda.nl sprak er met captain Guus de Jong (foto) over.

Toen de bekerduels in de groepsfase van afgelopen nazomer kansloos werd afgesloten was het helder: DVVC is een nieuw project gestart met zijn vlaggenschip en moet groeien. De Jong, die behalve DVCC ook zes jaar in de jeugd van buurman VV Dongen speelde, legt uit waar hij en zijn kompanen vandaan komen. “We wisten aan het begin van het seizoen dat dit team moet worden opgebouwd, we zijn een bijna compleet nieuw team waar veel jongens nog nooit seniorenvoetbal hebben gespeeld. En in het begin keken we niet te veel naar de uitslagen, want het spelbeeld was vaak niet zo evenwichtig met de eindscore. Maar het is wel teleurstellend om bijna elke week zonder punten te staan.”

Wat drijft De Jong en zijn ploegmakkers dan om de handdoek niet te gooien? “Ik vind voetballen het leukste wat er is en uit het spelen van het spel haal ik plezier. Maar ook zeker met de visie dat wij als team enorm kunnen groeien en zeker nog meer punten gaan halen. De trainer heeft aangegeven dat de lat de tweede seizoenshelft zeker hoger wordt gelegd en ik denk dat iedereen aanvoelt dat de vervolgstap gemaakt moet worden. Dus het perspectief is vooral volwassener worden in het spelen van wedstrijden. En in de tweede seizoenshelft ook wanneer wij een goede wedstrijd spelen de verdiende punten halen”, legt de multifunctionele middenvelder uit. Multifunctioneel? Absoluut.

“Ik stond vaak voorin of op het middenveld toen ik jong was, ik hield van aanvallen en vooral ook van winnen. In de laatste fase van de wedstrijd maakte het me niet uit wat de trainer tegen me zei, ik rende heel het veld door om de bal te veroveren of op te eisen. Tot mijn zeventiende bij VV Dongen gevoetbald ben ik altijd een aanvaller geweest. Toen ik terugkeerde bij DVVC in de de JO-019 kwam er wat meer roulatie in mijn posities, namelijk alle vier de voorste posities (7, 9, 11 en 10, red.). Mijn favoriete positie is aanvallende middenvelder, maar heb geen problemen om andere posities in te vullen.” En met die mentaliteit hopen De Jong en co straks de laatste plek te verlaten.

Tot slot de vraag of De Jong (20) nog ambities heeft op het persoonlijke vlak. Ik heb geen hoge ambitie meer in het voetbal, ik vind het top om aanvoerder te zijn bij DVVC en hopelijk nog met DVVC hoger te spelen in de toekomst. DVVC is een kleine club, maar met veel gezelligheid. Er zitten veel families in de vereniging. En we hebben een bestuur wat betrokken is om het beste te doen voor DVVC. Een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen.” De nu 91-jarige voetbalclub (volledige naam Dongense Voetbal Vereniging Concordia) staat er momenteel weliswaar slecht voor op de ranglijst, maar met de visie en het jeugdige enthousiasme is de weg omhoog nu ingezet.

(foto door Carlinde Photo’s&More)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss