Datum: donderdag 24 november 2022, 11:42 - Auteur: Mica de Montigny

Haagse coach Van Wanrooy houdt van WDS en Brabant

De meest succesvolle coach van deze eeuw op sportpark Paradijs? Dat moet Martijn van Wanrooy (foto) wel zijn. Inmiddels is hij weer een paar jaar terug bij WDS en de gedreven trainer bespreekt met Voetbalinbreda.nl onder meer hoe zijn tweede termijn er aan toe gaat.

De selectie is op de gebroeders Bayram en Abdul Avci na flink veranderd vergeleken met zijn eerste dienstverband in de Haagse Beemden, maar wat niet anders is, is het pieken in de derde periode. Wat is dat toch? “Het tekent de mentale veerkracht van de spelersgroep dat in de laatste fase van het seizoen elke keer opnieuw een prijs pakt. We besteden altijd veel tijd en aandacht aan de individuele groei van spelers en een halfjaarlijkse teambuilding. Dit leidt vaak tot nieuwe impulsen. Vorig seizoen zag je ook na de winterstop diverse jonge spelers een basisplaats bemachtigen. Dat dwingen die gasten zelf af.”

Toch hoopt de oudste amateurclub van de Gemeente Breda nu op een vroegere piek in het seizoen. Iemand die daarbij helpt is de nieuwe assistent-coach en oud-speler Gino Mac Nack. “Gino en ik zijn heel complementair aan elkaar. We vullen elkaar goed aan en denken op dezelfde manier over voetbal. We merken nu al dat als we met zijn tweeën aan de slag zijn dat spelers niet kunnen verslappen. Als ik iets niet zie dan ziet Gino het en vice versa. We werken op basis van gelijkwaardigheid en Gino is echt een trainerstalent die het ver kan gaan schoppen. En hoe mooi zou het zijn als we nu ook een eigen trainer op kunnen leiden die het op termijn over kan nemen van me? Ons doel voor nu? We zijn momenteel weer aan het verjongen binnen de gehele selectie en willen voor de lange termijn weer een stabiel en goed WDS neerzetten met vooral ook een eigen gezicht.”

Bij dat ‘eigen gezicht’ hoort Van Wanrooy inmiddels ook eigenlijk. Na promoties en jarenlange avonturen in Kesteren, lijkt hij niet weg te slaan bij de blauwhemden. Wat vindt hij zo mooi aan de club? “Als je momenteel kijkt naar hoeveel leden en ouders bij zowel uit-, als thuiswedstrijden staan te kijken dan is dat alleen maar mooi. En voor mij ook belangrijk: mijn vrouw Désirée komt er graag en werkt bij thuiswedstrijden als gastvrouw en mijn zoon Luca heeft het ook altijd naar zijn zin gehad. Luca was bijna 2 jaar jong toen hij voor het eerst bij WDS kwam en is als het ware opgegroeid bij WDS langs de lijn. Het is eigenlijk een dorpsclub in een stad.”

Elke trainer heeft zijn houdbaarheidsdatum en dat zal ongetwijfeld voor mij ook gelden,, maar als ik mijn tweede periode afsluit dan hoop ik dat er weer een goede groep staat en niet weer elk jaar een andere trainer heeft, anders kan ik straks ook voor een derde periode op komen draven. Misschien zal een derde periode wel succesvoller zijn aangezien we onder mijn leiding in de competitie ook altijd de derde periode pakken.”

De 43-jarige oefenmeester uit Den Haag is in elk geval helemaal op zijn plek in onze provincie. Wil hij nooit meer terug naar de Hofstad, of er een club trainen ooit om de cirkel rond te maken? “Haha, absoluut niet. Ik ben 23 jaar geleden verhuisd naar Brabant en ga alleen maar een paar keer per jaar terug om mijn ouders te bezoeken, maar verder ben ik vooral blij als ik de Moerdijkbrug weer over rij naar huis”, besluit het voetbaldier met een grote grijns op zijn gelaat.

(dit is een interview uit onze eerste voetbalkrant)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss