Datum: vrijdag 10 maart 2023, 22:40 - Auteur: Redactie

Hattrick-held Omarsson gidst NAC Breda voorbij MVV

In een regenachtig Rat Verlegh Stadion nam NAC het op tegen directe concurrent MVV. Door een hattrick van Élias már Omarsson en een goal van Jort van der Sande wisten de Geel-Zwarten de wedstrijd met 4-1 te winnen.

Peter Hyballa stuurde de volgende elf namen het veld op: Roy Kortsmit, Anselmo Garcia Mac Nulty, Tijs Velthuis, Cuco Martina, Rowan Besselink, Boyd Lucassen, Matthew Garbett, Casper Staring, Aimé Omgba, Jort van der Sande en Élias már Omarsson.

De spelers kwamen het veld op met een shirt waarop stond ‘sterke Kaj’. Dit om Kaj de Rooij een hart onder de riem te steken nadat hij afgelopen week een zware blessure op had gelopen. Na de opkomst kon de wedstrijd worden afgetrapt.

In de zeventiende minuut was het Omgba die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg. Hij kapte zijn speler goed uit, maar schoot de bal vervolgens naast de goal en verzuimde daarmee de Bredanaren op voorsprong te zetten.

Enkele minuten later was het Matthew Garbett die met een goede opening Élias Már Omarsson bereikte. De IJslandse spits nam de bal goed in een keer mee en wist hem met zijn linkerbeen hard in de rechterbovenhoek te schieten, 1-0. Omarsson scoorde hiermee zijn eerste goal in het shirt van NAC.

NAC probeerde door te drukken, maar het was de ploeg van trainer Maurice Verberne die de gelijkmaker wist te produceren. Na een goede aanval van de Maastrichtenaren was het Jarne Steuckers die het overzicht behield en de bal richting Ruben van Bommel speelde. De aanvaller van MVV wist daar wel raad mee en krulde de bal in de rechterkruising, 1-1.

In de 41e minuut was het MVV die na een razendsnelle counter de goal van NAC bereikte, maar het was Roy Kortsmit die hier een goede reactie op had. Twee minuten later kwam Boyd Lucassen aan de rechterkant aan de bal. Hij gaf hem voor op Jort Van der Sande die geen seconde twijfelde. Hij schoot hem met een curve de linkerhoek binnen en zetten zo de Parel van het Zuiden weer op voorsprong.

Nog voor rust wisten de Geel-Zwarten de score uit te breiden. Het was Omarsson die de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten kreeg. Hij schoot gelijk op goal, maar de bal werd geblokt. Via de rebound kreeg de spits nog een kans om zijn tweede goal van de avond te maken. Hij wist de bal tegen het net aan te schieten, waardoor de ploegen met een 3-1 stand gingen rusten.

In de tweede helft ging NAC gelijk op zoek naar de vierde goal. Na goed druk zetten van het team van Peter Hyballa veroverde ze de bal op de helft van MVV. De bal kwam op de zestien meter bij Casper Staring uit die het een keer probeerde. Hij schoof de bal richting de linkerhoek maar helaas zonder succes.

In de 86e minuut kreeg Omarsson de bal via de kluts voor zijn voeten. Alleen de keeper kon nog zorgen voor een vierde Bredaase goal, maar de IJslander bleef koelbloedig en completeerde zijn hattrick, 4-1! Direct daarna kreeg de spits een welverdiende publiekswissel.

In de laatste minuut dacht Sabir Agougil nog de 5-1 te maken, maar hij stond in buitenspelpositie waardoor de goal werd afgekeurd. Desondanks kon dat het Bredaase feestje niet verpesten. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor de Parel van het zuiden.

Aanstaande maandag staat al weer het volgende Avondje NAC op het programma. Dan komt Jong Ajax op bezoek.

NAC Breda – MVV Maastricht 4-1 (3-1)
1-0 Omarsson, 1-1 Van Bommel, 2-1 Van der Sande, 3-1 en 4-1 Omarsson.