Datum: zondag 3 november 2019, 20:25 - Auteur: Redactie

DIA’s ‘hattrick-held’ Sluijk legt Right ‘Oh het zwijgen op

DIA toonde zich zondagmiddag weer van zijn beste kant in 4C. Op bezoek bij Right ‘Oh wonnen de Bredase dorpelingen op overtuigende wijze.

Terwijl Right ‘Oh in de top drie bivakkeerde en DIA in het rechterrijtje bleef hangen maakte het bezoek uit Teteringen de dienst uit in Geertruidenberg zondag. Al na twintig minuten spelen nam DIA de leiding via Remco Sluijk (foto, rechts). De aanvaller had voor rust nog een kans om de marge te verdubbelen, maar miste een primam mogelijkheid. Ook Kjell Hellemons dacht DIA vroegtijdig in veilige haven te schieten, maar zijn treffer werd afgekeurd tot frustratie van het bezoekende team waar Tjeb Witteveen en Sander Theunissen tot de uitblinkers behoorden.

De gastheren wilden na de pauze demonstreren waarom ze hoger geklasseerd waren dan DIA, maar dat lukte geenszins. Sterker nog, Remco Sluijk gooide de deur hard in het slot met zijn tweede goal van de middag. Uiteindelijk voltooide de steunpilaar van geel-zwarten zijn hattrick, door vanaf de strafschopstip de 0-3 aan te laten tekenen. “We kregen in blessuretijd nog totaal onnodig een tegengoal, maar DIA heeft geweldig gespeeld en verdiend gewonnen”, vertelde coach Erik van Rooij na afloop aan Voetbalinbreda.nl.

Komend weekend moet DIA weer aan de bak. Dan komt Raamsdonk naar sportpark de Gouwen.

Right ‘Oh – DIA 1-3 (0-1)
0-1, 0-2 en 0-3 (pen.) Remco Sluijk, 1-3 Right ‘Oh.