Datum: zaterdag 15 april 2023, 19:27 - Auteur: Redactie

VIDEO: Hattrick-held Zwanenburg beslist Haagse Beemden-derby

In 4C was The Gunners zaterdagmiddag te sterk voor Boeimeer. De derby van de Haagse Beemden, die behalve de eer nergens verder nergens om ging, werd gewonnen door de gasten dankzij drie treffers van hun Rotterdamse cultspits Daniël Zwanenburg.

Voor ruim 100 toeschouwers liet The Gunners zien dat het ondanks zijn dramatische seizoen genoeg eergevoel had om de zogenaamde ‘HB-derby’ te winnen. Op sportpark Heksenwiel was het voetbal, wellicht mede door een harde wind, niet vaak zichtbaar van beide ploegen, maar werd er wel gescoord. Het bezoek van coach Brian Piris nam de leiding via een benutte penalty van Zwanenburg.

Na rust legde de kleine goalgetter een bal binnen na prima terugleggen van aanvalspartner Justin Tijssen: 0-2. De wedstrijd leek beslist, maar de Koningsblauwen kwamen terug in de strijd dankzij een puike treffer van Mohamed Kessrioui. Uiteindelijk besliste Zwanenburg de wedstrijd met een knap doelpunt van afstand en vierde zijn hele ploeg dat verlossende doelpunt toch vrij uitbundig.

“Ook van de kleine successen moeten wel wel genieten”, vertelde The Gunners-captain Eljay Hoed doelend op de teleurstellende zevende (van 10) plaats van zijn formatie. Voetbalinbreda.nl kon na afloop niet met Boeimeer-coach Tom Looijmans spreken, omdat die vanwege omstandigheden verstek moest laten gaan. Check hier onder de vide0-samenvatting die gefilmd is door onze partner De Drone Analist.

Boeimeer – The Gunners 1-3 (0-1)
0-1 (pen.), en 0-2 Daniël Zwanenburg, 1-2 Mohamed Kessrioui, 1-3 Daniël Zwanenburg.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss