Datum: zondag 5 februari 2023, 22:04 - Auteur: Redactie

Heerlijke opsteker voor DIA na thuiszege op Be Ready

De degradatiekraker tussen DIA en Be Ready werd zondag het voordeel beslecht van de thuisploeg in Teteringen. In 3B bood Be Ready nog wel de nodige tegenstand in de spannende slotfase.

Beide clubs hadden vlak voor de aftrap tien punten verzameld uit twaalf duels, dus het was aanhaken hij de middenmoot of nog meer in degradatienood verkeren. Voor de ploeg van trainer Alkan Uzun werd het aanhaken bij de middenmoot, al ging het niet vanzelf op sportpark de Gouwen. Pas in de tweede helft kon topschutter Remco Sluijk de ban breken namens DIA toen hij een corner voor zijn voeten kreeg: 1-0.

En het werd nog mooier: Amine el Kaddouri kreeg een pass van Thomas van Burik op zijn slof en middels een volley belandde de bal achter de vijandelijke keeper. Maar, zoals heel de campagne al het geval is, de nul houden lijkt een utopie voor de Bredase dorpelingen. Be Ready trapte de aansluitingsgoal binnen en dat leverde nog enkele hachelijke momenten op in de slotfase. Toch hield DIA stand.

Overigens was Kennith Kops, die in het succesteam van weleer met met onder meer Frank Pheninckx en Niek Akkermans speelde, nog dichtbij een wonderschoon doelpunt, maar zijn hakje leverde niks op. Doelpuntenmaker Sluijk (foto) genoot er desalniettemin van. Zo ook van de zege uiteraard. Voetbalinbreda.nl sprak hem. “Eindelijk winnen, we, dit was een belangrijke, al kregen we het nog wel benauwd.”

DIA – Be Ready 2-1 (0-0)
1-0 Remco Sluijk, 2-0 Amine el Kaddouri, 2-1 Be Ready.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss