Datum: zaterdag 3 februari 2024, 22:52 - Auteur: Redactie

Hekkensluiter Baronie verliest uitduel met TOGB

In de Derde Divisie blijft Baronie kwakkelen. De ploeg van trainer Marco Verbeek verloor zaterdagavond bij middenmoter TOGB.

Na de goede ouverture tegen Gvv Unitas en een prima eerste helft tegen het sterke TEC gloorde bij Baronie de hoop dat de inhaalrace om handhaving geen onmogelijke opgave zou hoeven te zijn. Wie de ploeg onder de rook van Rotterdam echter bezig zag tegen het allerminst imponerende TOGB moet daar toch enigszins van geschrokken zijn. De groenwitten wekten in Berkel en Rodenrijs namelijk geen moment serieus de indruk nog in een wederopstanding te geloven en maakten vooral aanvallend een machteloze indruk. Het was de bedoeling om vanuit een gesloten verdediging snel de tegenstoot te zoeken maar tegen een hoog druk zettende thuisclub kwam Baronie maar niet tot een fatsoenlijke opbouw en had TOGB voortdurend het initiatief. De gastheren blaften aanvankelijk wel maar beten niet. Schoten van Le Fevre en Leroy Zwarteveld ontbeerden richting of kracht waarover Baroniedoelman Brand zich niet ongerust hoefde te maken. Dat zou ook niet nodig geweest zijn bij een terugspeelbal van Umar ware het niet dat Brand de bal knullig tegen de inkomende Meintjes aanschoot waarna de bal tergend langzaam over de Bredase doellijn hobbelde 1-0. Baronie was duidelijk aangeslagen maar de thuisclub was niet bij machte om daar voldoende van te profiteren. Na een klein half uur kwam Baronie weliswaar wat beter in de wedstrijd maar slaagde het er amper in om gevaarlijk te worden. Gevaar was er vlak voor rust wel aan de andere kant maar Vermeer vond dit keer Baroniedoelman Brand wel op zijn post.

Pal na de hervatting had de wedstrijd al beslist kunnen zijn maar Van der Elst wist van dichtbij en geheel vrijstaand niet meer dan een terugspeelbal te produceren die eenvoudig door Brand kon worden opgeraapt. Baronie slaagde er vervolgens maar niet in om de bakens te verzetten waarna Baronietrainer Marco Verbeek besloot om met Oenen en El Morabit voor Vermeulen en Ikhmech meer grip op het middenveld te krijgen. Nadat Vermeer in vrije positie het Bredase doel nog maar eens te hoog had gezocht kreeg Baronie langzamerhand toch wat meer controle op de wedstrijd. De ploeg slaagde er zelfs in om enige druk op het vijandelijke doel uit te oefenen zonder echter tot echte kansen te komen. De beste mogelijkheid was nog voor Loshi die na een goede Bredase aanval zijn volley echter niet de juiste richting mee kon geven. TOGB wist niet te profiteren van de ruimte die het aandringende Baronie weggaf totdat invaller en goalgetter Slierendrecht in de slotfase zijn gram op zijn trainer haalde en vanaf 18 meter verwoestend uithaalde voor de definitieve beslissing 2-0. In de slotminuut was Slierendrecht zelfs dicht bij zijn tweede treffer maar Brand wist dit ten koste van een hoekschop te voorkomen.

De stemming na het laatste fluitsignaal was aan Bredase zijde vanzelfsprekend niet best. De ploeg begreep maar al te goed dat het over de gehele linie had gefaald en moet nu haar wonden likken. Wil de ploeg nu nog iets van het seizoen maken dan zal er toch heel snel uit een ander vaatje moeten worden getapt. Om te beginnen over twee weken bij de eerstkomende wedstrijd thuis tegen het Kloetinge van oud-trainer Van Poelje.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

TOGB – Baronie 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 TOGB.