Datum: maandag 20 februari 2023, 23:01 - Auteur: Redactie

Hekkensluiter Jong FC Utrecht slacht NAC Breda

NAC heeft de overwinning op de Graafschap geen goed vervolg weten te geven. In De Galgenwaard zagen 210 meegereisde uitsupporters NAC met 4-1 verliezen van de jongploeg van de Domstedelingen. Tijs Velthuis zette NAC nog wel op voorsprong, kaar deze werd voor rust al omgebogen door Jong FC Utrecht. Na rust liepen zij al counterend uit naar 4-1.

Peter Hyballa koos grotendeels voor dezelfde namen die elf dagen geleden wonnen van De Graafschap. De enige wijziging was een basisplaats voor Ezechiel Banzuzi, wat ten koste ging van Aimé Omgba.

NAC had slechts vijftien seconde nodig om het eerste gevaar te stichten. Een goed schot van Agougil vanaf de rand van het strafschopgebied kon ternauwernood gekeerd worden door doelman Thijmen Nijhuis.

NAC bleef drukken in de openingsfase en met succes. Na vier minuten was het Tijs Velthuis die uit een corner van Ody Velanas de 0-1 binnenkopte. De eerste in het Geel-Zwart voor de verdediger en de gewenste start voor NAC. Overigens was het de vijfde assist van Velanas, waardoor hij nu al bij achttien doelpunten direct betrokken is dit seizoen.

Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong. Na een slordigheidje in de achterhoede schoot Derenisili Fernandes de bal fraai achter Kortsmit voor de gelijkmaker. Het was pas de dertiende minuut en NAC kon opnieuw beginnen.

Na de tegentreffer keerde het spelbeeld om. Utrecht viel aan en NAC moest achteruit. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg. Net toen NAC weer wat uit de schulp leek te kruipen, sloeg de formatie van Kalezić toe. Yannick Leliendal stond na een corner ineens oog in oog met Kortsmit en schoot hard raak, waardoor de Domstedelingen met een 2-1 voorsprong de kleedkamer ingingen.

In de rust greep Peter Hyballa hard in. Hij bracht Kaied, Mac Nulty en Garbett in de ploeg. Banzuzi, Vet en Agougil bleven in de kleedkamer achter. Voor Matthew Garbett betekende het zijn debuut voor de Parel van het Zuiden.

Enkele minuten nadat NAC de uitgelezen kans op de gelijkmaker liet lopen, verdubbelde Jong FC Utrecht de voorsprong. Anthony Descotte ontsnapte aan de Bredase verdediging en schoot de bal via Mac Nulty in het doel. Om het nog een tikkeltje erger te maken was het een minuut later alweer 4-1. Derensili Fernandes maakte zijn tweede van de avond.

NAC probeerde het wel maar kon de achterstand niet meer kleiner maken. Een avond om snel te vergeten. Aanstaande vrijdag gaat NAC thuis tegen FC Dordrecht proberen deze zure smaak weg te spoelen.

(bron: nac.nl)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss