Datum: zondag 31 oktober 2021, 18:04 - Auteur: Redactie

Herboren Advendo houdt hoogvlieger SVG in bedwang

Advendo is bezig aan een revival en komt van ver zoals bekend. Zondagmiddag weer een teken aan de wand dat de ploeg uit Breda-Noord terug probeert te komen. SVG kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 in 5A.

Op een regenachtige zondag in Tilburg stond de nummer 3 van de competitie op Advendo te wachten met scherp geslepen messen om er gehakt van te maken, maar dat viel ze zwaar tegen hadden ze achteraf te melden. Gezien de wedstrijd lagen de kaarten heel slecht voor Advendo. Na een zware eerste helft waren de gasten in staat om hun normaal goed voetballende middenveld te ontregelen, maar om dit te bewerkstelligen kom je zelf niet aan voetballen toe. De schade bleef dan ook minimaal tot aan de rust: 1-0.

Vlak voor rust viel echter keeper Rick Machielse uit met knieproblemen, het gewricht waar hij aan geopereerd was. De enige echte alleskunner Nenad Ristanovic (foto) mocht in zijn plaats in de goal staan en hij deed het niet slecht. Na de rust ging de storm liggen bij SVG en konden de Bredanaars hun eigen spel spelen en met succes. Een aanval vanuit rechts via Giuliano Aparaschivei bezorgde de bal in de voeten van Nuradin Nuur, die de solo-modus inzetet en na passeren van twee man door de derde in de vijandelijke zestien werd getorpedeerd. De scheidsrechter wees naar de penaltystip en Kendrick Cecilia mocht het afmaken: 1-1.

SVG had toen al veel brandstof opgemaakt en had het tweede helft lastig met het spel van Advendo. De 1-2 zat er ook voor de gasten in op dat moment, zeker gezien de kansen, maar dat veranderende plots toen na een lichte overtreding op het middenveld Jorge Dominguez van het veld werd gestuurd met direct rood. Ongeloof en verbijstering bij alles en iedereen in het uitkamp, Advendo moest met tien man door.

“De formatie moest anders en we kwamen onder druk te staan na de rode kaart, maar SVG moest wel heel goed opletten bij onze counters, het had zo 1-2 kunnen worden voor ons, maar dat had te veel van het goede geweest gezien het verloop van de wedstrijd vanuit onze kant. Uiteindelijk hebben we superhard gewerkt en het team mag trots zijn met een punt”, aldus de tevreden Advendo-coach Omid Chaab na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

SVG – Advendo 1-1 (1-0)
1-0 SVG, 1-1 Kendrick Cecilia (pen.).