Datum: zaterdag 27 april 2024, 11:52 - Auteur: Mica de Montigny

Hernia noopt Beek Vooruit-verdediger Bas Frijters tot gedwongen afscheid

Hij hield nog nog even stil voor Voetbalinbreda.nl in de hoop dat er een wonderlijk genezingsproces zou ontstaan, maar Bas Frijters (foto, rechts) neemt noodgedwongen afscheid van het selectie-voetbal. De verdediger van Beek Vooruit legt uit waarom.

Zijn laatste wedstrijd werkte hij op 3 december af, maar op dat moment wist hij zelf niet dat het ook echt zijn afscheid zou zijn als speler van het eerste. Na 26 jaar, elk seizoen het oranje tricot om zijn schouders te hebben getrokken, is het nu over voor de 33-jarige Frijters in de hoogste teams. “Ja, ik vrees van wel. Als het fysiek wat beter was geweest, dan was ik wel doorgegaan, maar ik zit al sinds januari aan de kant met een kleine Hernia. Dus de kans is groot dat ik mijn laatste wedstrijd al gespeeld heb.

Met het oog op zijn gezondheid en maatschappelijke toekomst is het onvermijdelijk voor de verdediger uit Prinsenbeek. “M’n rug is gewoon een te groot risico. Ik zat er al eerder over na te denken om te stoppen, maar toen kwam deze blessure er bij, toen heb ik er nog een keer goed over nagedacht, maar dit is helaas de verstandigste beslissing.” Vijftien jaar geleden maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Bredase dorpelingen, maar nu is het slechts mental support wat hij kan brengen namens de zondag tweedeklasser.

“Ik heb eigenlijk geen rol nu. Ik probeer te helpen waar ik kan, maar daar houdt het voor nu even mee op. lk ga elke wedstrijd en elke training kijken.” Nu Beek Vooruit in een hevige degradatiestrijd verwikkeld is in 2C is het gemis van Frijters extra vervelend. Wel heeft hij nog vertrouwen in een goede afloop. “De 7-0-zege van zondag bij Dosko was een hele lekkere overwinning en nu gaan we toch met wat meer zelfvertrouwen naar de laatste paar wedstrijden toe.” Eén ding is zeker, het kind van de club zal erbij zijn.