Datum: vrijdag 11 oktober 2019, 13:29 - Auteur: Redactie

‘Het onopgeloste mysterie van het dreigbriefje bij Bavel versus Groen-Wit’

Op 2 november 2014 fronsten duizenden voetballiefhebbers hun wenkbrauwen. De derby tussen Bavel en Groen-Wit werd toen in de rust gestaakt, nadat de arbiter een dreigbriefje vond in zijn kleedkamer.

Scheidsrechter Luuk van Moll (foto), destijds 22 jaar, schrok zo van de bedreigende tekst op het stuk papier dat hij vond in de pauze, dat hij het duel niet voortzette en onder begeleiding sportpark de Roosberg verliet. Tot op de dag van vandaag weet men niet wie verantwoordelijk was voor het enge schrijfseltje, maar dat het impact had op het amateurvoetbal bleek dezelfde avond nog, toen naast Voetbalinbreda.nl ook het Algemeen Dagblad melding maakte van dit bizarre incident.

Bavel stond die middag met 3-1 voor tegen Groen-Wit, dat vlak ervoor een rode kaart had ontvangen. De toenmalige voorzitter van de Bredase dorpelingen, Eric Joossen, toonde begrip voor de geschrokken leidsman. Hij vond het een ‘vriendelijke ontmoeting’, alhoewel een speler van Groen-Wit met rood op zak boos van het veld was gelopen voor rust. Hij zou volgens de arbiter gespuugd hebben naar een tegenstander. Wat er exact op het briefje stond is nooit naar buiten gekomen.

Maar dat het één vaag geheel was in Bavel moge duidelijk zijn. De dagen erna werden verschillende complottheorieën besproken door de volgers van het regionale voetbal, maar de waarheid is dus nooit boven water gekomen. Komende zondag, wederom in Bavel, is Groen-Wit weer te gast voor een topper in 3B. Bavel is koploper met zeven punten uit drie duels en nul tegentreffers. Groen-Wit speelde een wedstrijd minder en heeft drie punten verzameld. Game on.