Datum: maandag 25 januari 2021, 20:12 - Auteur: Mica de Montigny

‘Het seizoen is kapot: ViB Zomer-league een idee?’

Nu het seizoen door alle Corona-maatregelen en de vele besmettingen eigenlijk al kapot is, we dromen van betere tijden en we het voetbal missen, moeten we creatief zijn. En mijn fantasie sloeg weer eens op hol.

De KNVB onderzoekt of alle amateurclubs (in het seniorenvoetbal) ergens in april op één of andere manier weer kunnen/mogen voetballen in competitieverband. In die paar maandjes voor de zomervakantie lijkt dat, als het uberhaupt al mogelijk is om medio april te herstarten, een paniekmove. Sterker nog, het slaat eigenlijk gewoon nergens op om na een halfjaar nog gauw even wat competities af te ronden in één of andere absurde vorm. In mijn ogen is de beste oplossing dit seizoen schrappen, alle competities laten zoals ze zijn voor volgend seizoen en zodra het mag weer groepstrainingen te organiseren. Hoe geweldig zou het zijn om in de zomermaanden een Bredase League te organiseren.

Eerst alle clubs die hun selecties laten optrainen in april en mei. In juni en juli per week twee wedstrijden. Dinsdag- of woensdagavond en zaterdag- of zondagmiddag. Er zijn 16 Bredase selecties, dus 16 speeldagen, verdeeld over twee maanden. Of twee competities van 8 en elk weekend een wedstrijd voor de periode van twee maanden en dan een finale-dag voor de winnaars van beide leagues? Wij zorgen voor wedstrijdverslagen, informatie en foto’s. De ViB-League. Een heerlijk zomers initiatief om alle Corona-ellende van ons af te spelen? Weet zeker dat er ook genoeg scheidsrechters zijn die weer aan de slag willen. Weet ook zeker dat er weer familieleden en vrienden van voetballers staan te popelen om langs het lijntje te genieten van een potje voetbal. Zeker met de vaccins die tegen die tijd in de meeste van ons zijn gespoten en het warme weer moet dat toch mogelijk zijn?

Een ultieme competitie waarin elke club uit de stad een keer tegen elkaar speelt. Duels die je door alle klassenverschillen nooit zou zien. JEKA tegen WDS ’19, de gebroeders Avci tegen Randy Klees en Roman Talboom. De jongen talenten van TVC Breda tegen de jonge talenten van Baronie ZA. Bavel versus DIA: Niek Akkermans die terugkeert in Teteringen en bestreden wordt door Remco Sluijk. De beste club van Breda momenteel: Baronie dat bezoek krijgt van Groen-Wit, dat in het verleden vaker het vuur aan de schenen kon leggen van de Hoofdklassers. Ex-Baron Chafik Boushaba die een bal afvuurt op misschien wel de beste keeper van Breda: Michel van Butselaar. Advendo, dat net op weg leek een groei door te maken vanuit de kelder van het zondagvoetbal, laten strijden tegen The Gunners, dat op zaterdag de kelder hoopt te verlaten. Good old Nenad Ristanovic tegen good old Paul Pedersen. Beek Vooruit en de Schalkjes, tegen het groeiende Boeimeer. Twee grote clubs in Breda! UVV en de gepokt en gemazelde Sjoerd Den Dekker contra SAB en topschutter Joris van de Lande. Allemaal duels die dan plaats zullen vinden. Wees eerlijk, dat zou toch dik zijn, ouwe reuzen!

Een heerlijke manier om weer topfit te worden en allerlei tactieken, spelers en systemen uit te proberen. Kantines die weer wat inkomsten krijgen. Het gevoel dat we weer leven. Op dinsdag 3 augustus beginnen alle Bredase clubs dan topfit aan de voorbereiding op het bekertoernooi. Oefenduels, maandje later bekerpoule van de KNVB en dan de competities. Ik zeg jullie eerlijk, ik was een tijdje klaar met al die toernooien van ons, maar voor dit idee loop ik warm. Wat denken jullie? F*cking bullshit of simpelweg top? Ben benieuwd, ik vond het fantaseren en dromen van voetbalpotjes in Breda in elk geval weer even lekker om te doen!