Datum: vrijdag 2 juni 2023, 07:37 - Auteur: Redactie

Hoe een noodlottig ongeval cupfighters maakte van vriendenteam SAB ZA 2

Een half jaar geleden sloeg het noodlot toe voor Christiaan Vrolijk. De speler van SAB zaterdag 2 kwam om het leven bij een verkeersongeluk en dat bracht behalve zijn vrienden en familie ook SAB in diepe rouw. Zaterdagmiddag komt het vriendenteam uit sportpark Ruitersbos in actie tijdens de bekerfinale. Een ultieme prestatie, volledig in het teken van het gewaardeerde en weggevallen lid van de Sint Anna Boys.

11 December 2022 een gitzwarte dag voor de boys van SAB 2 zaterdag

De dag ervoor nog een 10-1 overwinning op UVV, maar nu stond de wereld even stil. Het bericht dat ploeggenoot en maatje Christiaan Vrolijk door een noodlottig ongeval om het leven was gekomen sloeg in als een bom. Grote verslagenheid bij het team dat meteen besloot de familie van Christiaan in de armen te sluiten, hen alle steun te geven en alles op alles te zetten om het grote doel van hun geliefde nummer 6 te verwezenlijken, namelijk ver komen in het bekertoernooi.

Nummer 6: een nummer dat in het verdere verloop van het bekertoernooi steeds meer betekenis kreeg

Op 14 Januari moest het dan gaan gebeuren, de volgende bekerwedstrijd en tevens de eerste wedstrijd zonder Christiaan. Het moest voor de club en de familie een hele speciale dag worden. Alle registers werden opengetrokken om er een mooi eerbetoon van te maken. Met dank aan FC Bergen, dat ermee instemde de wedstrijd bij SAB te spelen in plaats van in Bergen op Zoom. Hevige regen en het feit dat FC Bergen het derde stuurde in plaats van het vijfde waren voor de boys van SAB geen belemmering, met een duidelijke 5-1-overwinning werd een start gemaakt om het grote doel te bereiken.

Vol spanning werd er uitgekeken naar de volgende ronde, de vreugde was groot toen bekend werd dat SAB was vrijgeloot voor de tussenronde en direct doorstroomde naar de kwartfinale, het grote doel weer een stukje dichterbij.

De kwartfinale op 8 april thuis tegen Wieldrecht werd wederom een dag om nooit te vergeten

Wieldrecht 6 stond op papier, maar snel werd duidelijk dat het een samengesteld team was met spelers uit hogere elftallen. Op deze dag werden ook de nieuwe speciale shirts gepresenteerd, gesponsord door de familie van Christiaan. Zonder nummer 6, want die is voor altijd vergeven. Het werd een moeilijke wedstrijd voor SAB, dat in Wieldrecht een zeer goede tegenstander trof. Na een 1-0-achterstand kwam SAB op wilskracht langszij in de tweede helft. Penalty’s moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Omdat de SAB-spelers ze allemaal feilloos binnenschoten, was een redding van keeper Job genoeg om de winst binnen te slepen, ironisch genoeg was het de nummer 6 van Wieldrecht die miste. Wederom één groot feest met het publiek dat in grote getalen was opgekomen.

29 April, de halve finale, een uitwedstrijd in Zeeland, ’s Heer Arendskerke werd de volgende tegenstander

Een team dat ruimschoots bovenaan stond in hun competitie. Twee bussen vol, zo’n 120 supporters zorgden voor de ondersteuning tegen dit sterke team. Het werd een harde wedstrijd waarbij in de eerste helft aan beide kanten een penalty werd benut. In de tweede helft kwam SAB op een 2-1-voorsprong. Helaas ontstond er vijf minuten na deze goal een opstootje waardoor de wedstrijd gestaakt werd.

Alle ogen waren gericht op de KNVB, die uiteindelijk besloot dat de wedstrijd op 17 mei zonder publiek moest worden uitgespeeld. Het werden 21 memorabele minuten, waarin SAB de 2-1-voorsprong met hand en tand wist te verdedigen. Misschien was het feit dat kleedkamer 6 aan SAB was toegewezen al een voorbode.

SAB 2 Zaterdag mag dus op zaterdag 3 juni in Andel de droom van hun nummer 6 proberen waar te maken in de bekerfinale tegen Berghem Sport 2. Wederom een sterk team, maar Christiaans andere cluppie Groen-Wit heeft op Hemelvaartsdag al laten zien dat je met wilskracht heel veel kan bereiken door Vierde Divisie-club Nuenen te kloppen en de beker te winnen. Natuurlijk overheerst nu al de trots vanwege het bereiken van de finale, maar SAB gaat nog één keer alles uit te kast halen om ook deze over de streep te trekken. Ze gaan er vooral een mooie dag van maken en optimaal genieten. En misschien met een beetje hulp van boven……………

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss