Datum: zondag 29 september 2019, 18:33 - Auteur: Redactie

Advendo-coach Frans van Duuren twijfelt hardop na nieuwe wanvertoning

Opnieuw een verschrikkelijke voetbalmiddag voor Advendo zondag in 5B. Titelkandidaat The White Boys was op eigen gras niet één, maar zeventien maatjes te groot voor de geplaagde club uit Breda-Noord. Trainer Frans van Duuren (foto) beraadt zich op zijn positie: “Ik moet komende week kijken wat ik zelf wil.”

Na de 25-0-nederlaag eerder deze maand in het bekertoernooi bij Gilze en de 9-0-thuisnederlaag tijdens de opening van de competitie vorig weekend werd al duidelijk dat het een lastig seizoen zou worden voor Advendo. Maar zomdag bij titelfavoriet The White Boys, getraind door ex-prof Theo Lucius, werd nog eens pijnlijk onderstreept dat het vreselijk is voor alle betrokkenen van de rood-witten. Met zeventien tegensgoals in anderhalf uur tijd en zelf niks kunnen uitrichten voorin is het een groot drama, anders valt het niet te betitelen.

Coach Frans van Duuren, die voor een vrijwilligersvergoeding de club helpt, liet vlak na het duel weten aan Voetbalinbreda.nl niet zeker te zijn hoe nu verder te moeten. “Het is hopeloos. We hebben geen kwaliteit op een paar spelers na en het gaat ook niet beter worden. Of we elke pot gaan verliezen straks? Dat zit er wel in. Ik moet volgende week kijken wat ik zelf wil. Niet trainen, maar wel voetballen op zondag en kijk naar de resultaten. Dan hebben ze geen trainer nodig. We trainen wel, alleen met een paar man”, zucht de ervaren oefenmeester.

De kans is dus aanwezig dat de vereniging aan de Bastenakenstraat volgend weekend niet meer getraind wordt door Van Duuren, wanneer de stadsderby thuis tegen TVC Breda gepland staat. Wordt vervolgd.

The White Boys – Advendo 17-0 (9-0)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0, 8-0, 9-0, 10-0, 11-0, 12-0, 13-0, 14-0, 15-0, 16-0 en 17-0 The White Boys.