Datum: zondag 4 november 2018, 17:23 - Auteur: Redactie

Hoeven maakt van Beek Vooruit de nieuwe drager van de rode lantaarn

Het is even wennen na het vorige seizoen, maar Beek Vooruit is na zondagmiddag de nieuwe hekkensluiter van 2E. Het bezoekende Hoeven is daar de hoofdreden van.

Vorig jaar was de top vijf bijna continu het onderkomen van de toen promovendus uit Prinsenbeek. Na zes wedstrijden deze campagne ziet de tussenbalans er een slechter uit. Hoeven scoorde tweemaal en de thuisploeg kon slechts via Loek Schalk het vijandelijke net laten bollen: uitslag 1-2.

“We hebben niet slecht gespeeld en zijn niet uit vorm. We maken alleen onze vele kansen niet af en dat kost ons drie punten. Totaal onnodig deze nederlaag. Er werden weer goals afgekeurd en we speelden overtalsituaties niet uit. Daarbij was de goalie van Hoeven wel in vorm en een plaag voor ons.”

“Zelf krijgt Hoeven drie kansen en ze maken er twee. Dat was het verschil vandaag met mijn team. Net voor zij op 1-0 komen, hielpen wij een reuzekans om zeep. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Als we zondag het inhaalduel bij Uno Animo winnen, stijgen we vijf plekken, zo dicht zit het bij elkaar.”

Dit waren de woorden van trainer Arno Gabriëls, die veel vertrouwen houdt in zijn formatie. Na het inhaalduel van komend weekend volgt er overigens nog een mooi affiche. Op dinsdagavond 13 november komt derdeklasser Groen-Wit op bezoek voor een nu al spannende bekerwedstrijd.

Beek Vooruit – Hoeven 1-2 (0-0)
0-1 en 0-2 Hoeven, 1-2 Loek Schalk.