Datum: zondag 17 maart 2019, 17:38 - Auteur: Redactie

Hoger geklasseerd DVVC kraakt TVC Breda in Tuinzigt

TVC Breda leed zondag een harde thuisnederlaag in 5B. Titelkandidaat DVVC had het aanvankelijk lastig in Tuinzigt, maar triomfeerde uiteindelijk overtuigend.

Het begon zo mooi op sportpark Kwakkelhut, waar Ankie Janiak een steekbal verzond op Bennie Haneveer. De ervaren aanvaller ging zo fanatiek door, dat de bal uiteindelijk via een vijandelijke verdediger in het DVVC-doel rolde: 1-0. TVC Breda was beter tijdens het eerste kwartier en leek net als Advendo een week eerder (3-4, red.) te gaan stunten. Maar toen een invaller per ongeluk hands maakte, kreeg het bezoek uit Dongen een penalty: 1-1.

Meteen daarna stond het al 1-2, waarna dezelfde invaller opnieuw een strafschop weg gaf: 1-3. Het thuiskamp was ‘over de zeik’ en DVVC profiteerde van de chaos door de 1-4 te produceren. Dit gebeurde allemaal in vijf minuten tijd. Na een counter werd het zelfs 1-5 en toen was het definitief gedaan met de kansen van de Bredase volksvereniging. Haneveer kreeg ook nog een pingel, maar zijn 2-5 werd opgevolgd door het slotakkoord: de 2-6.

Haneveer, die inmiddels niet meer weg te denken is bij de Viola’s, ondanks zijn eerdere ‘royement’ dit seizoen, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het klinkt misschien raat, maar ik vond DVVC maar een matige tegenstander. Alleen hun spits en een middenvelder waren goed, de rest is gewoon heel slecht. Alleen fysiek zijn ze sterk. De scheidsrechter maakte zich overigens ook belachelijk, we wisten vooraf al dat het lastig zou worden met hem.”

TVC Breda – DVVC 2-6 (1-4)
1-0 eigen doelpunt, 1-1 (pen.), 1-2 (pen.), 1-3, 1-4 en 1-5 DVVC, 2-5 Bennie Haneveer (pen.), 2-6 DVVC.