Datum: zondag 13 september 2020, 16:18 - Auteur: Redactie

Hoofdklasse-kraker Baronie vs IFC eindigt in brilstand

De topper van de Hoofdklasse B eindigde zondag in de hatelijke 0-0-score. Baronie en IFC kregen beiden veel kansen, maar gescoord werd er dus niet op sportpark de Blauwe Kei.

Het begin was veelbelovend. Twee ploegen die vol op de aanval speelden boeiden het goed opgekomen publiek met vlot combinatievoetbal. Dat resulteerde aanvankelijk in kansen aan weerszijden. Wat begon als een open wedstrijd verzandde na een twintigtal minuten echter in een tactisch schaakspel waarin beide ploegen steeds minder risico wensten te nemen. De bezoekers klopten het eerst aan de deur. Na een knappe 1-2 combinatie tussen Langerak en Ott moest Sander Wirix net voor de lijn redding brengen. Dat scenario herhaalde zich enkele minuten later aan de andere kant. Een vlotte aanval tussen Sander Wirix, Elloukmani en Mohammad noopte Fonseca tot een identieke noodgreep. Een communicatiestoornis tussen Van Butselaar en Kankam liep even later goed af en resulteerde slechts in een corner. Hectische momenten volgden zich vervolgens snel op. Sander Wirix bediende Elloukmani die zijn inzet echter via de vingertoppen van de uitstekende doelman Harmans tot corner zag worden verwerkt. Aan de andere kant moest Van Butselaar na slordig balverlies van Elloukmani een inzet van Almeida pareren. Beide ploegen toonden veel dreiging maar slaagden er echter maar niet in om echte kansen te creeren. Kort voor de rust leek Veldhof na een corner van Mijnhijmer dicht bij een treffer maar diens kopbal miste de juiste richting.

Na die aantrekkelijke eerste helft had Baronie weliswaar voortdurend het initiatief maar slaagde het er maar amper in om echte doelkansen te scheppen. De bezoekers hadden  weinig meer te vertellen maar hielden eenvoudig stand omdat de Bredase aanvallen weinig creativiteit vertoonden. Ondanks een gigantisch veldoverwicht slaagde de thuisclub er maar niet in om openingen te vinden in de hechte vijandelijke verdediging. Toen  Mijnhijmer er wel in slaagde om Mohammad te lanceren was Almeida echter attent om de Bredase aanvaller een scoringskans te ontnemen. Een vrije trap van Mijnhijmer belandde op het hoofd van invaller Mejres maar diens kopbal werd met een knappe reflex gepareerd door doelman Harmans. Diezelfde Harmans was even later ook attent op een doorbraak van Mejres door tijdig zijn heiligdom te verlaten. Baronie had duidelijk recht op meer, zeker vanwege een conditioneel overwicht, maar mocht uiteindelijk in haar handen knijpen dat invaller Leona zo erg schrok van zijn vrijheid dat Van Butselaar tijdig kon ingrijpen. Het zou op basis van de tweede helft weliswaar volledig tegen de verhouding in zijn geweest, maar had de wedstrijd zomaar op zijn kop kunnen zetten. Jammer van het puntverlies, maar tegen een tegenstander van het kaliber IFC is dat beslist geen schande. Zeker op basis van de tweede helft mag Baronie zich nog steeds profileren als titelkandidaat.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie – IFC 0-0.