Datum: zondag 17 november 2019, 18:07 - Auteur: Redactie

Hoofdklasser Baronie knikkert tweedeklasser Kruisland uit bekertoernooi

Baronie bekert door naar de volgende ronde. Thuis tegen het lager geklasseerde Kruisland was er geen vuiltje aan de lucht voor de Bredanaars zondagmiddag.

Het klassenverschil was vanmiddag maar al te duidelijk. Ondanks dappere en sportieve tegenstand van een bij vlagen aardig voetballend Kruisland behaalde Baronie een eenvoudige overwinning. Al kort na de aftrap was het Mohammad die op aangeven van Umar de Kruislandse lat teisterde. Twee minuten later was er echter geen houden meer aan voor de bezoekers. Mejres behield het overzicht en bediende Mijnhijmer op maat die de bal vervolgens beheerst in de hoek schoof 1-0. Wat volgde was een superieur Baronie dat bijna voortdurend in balbezit was en de bezoekers amper in de buurt van het Bredase doel kwamen. De groenwitte dominantie mondde dan ook al snel uit in een tweede treffer. Een prachtige aanval opgezet door Mejres belandde via Jens Wirix bij de volledig vrijgespeelde Mohammad die hard raak knalde 2-0. Ondanks het Bredase overwicht bleef de schade voor de bezoekers beperkt omdat er langzamerhand steeds meer nonchalance in de ploeg sloop. Nadat Jens Wirix eerst nog een enorme kans onbenut had gelaten was Kruisland verdediger Van der Riet even voor rust zo ongelukkig om een inzet van Mejres achter zijn eigen doelman te koppen 3-0.

Na de hervatting hoopten de Bredase kansen zich weer op, maar wisten Mijnhijmer, Van Galen en Sander Wirix het net aanvankelijk niet te vinden. Dat wist wel Jens Wirix die de rebound benutte na een schot op de paal van Van Galen 4-0. Amper een minuut later trof ook Mijnhijmer nog een keer de paal na een korte corner met Mohammad. Baronie liet hierna de teugels enigszins vieren waardoor Mputu de thuisclub nog even deed opschrikken met een schot op de lat. Daarna regende het weer kansen voor de thuisclub. Het was echter vooral aan Kruisland doelman Geerligs te danken dat de score niet buitensporig werd opgevoerd. Zo wist hij met fraaie reddingen verder onheil voor zijn ploeg te voorkomen door inzetten van Mijnhijmer en Mohammad te keren. Kansloos was hij echter bij de inzet van invaller Eugenia die fraai voorbereidend werk van Prent en Mijnhijmer simpel van dichtbij kon afronden 5-0.

Met dit resultaat bereikten de Baronnen vrij eenvoudig de volgende bekerronde. Misschien nog wel belangrijker was het echter, dat de ploeg een prima generale neerlegde voor de thuisconfrontatie met Nuenen volgende week.

(Verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie ZO – SC Kruisland 5-0 (3-0) 1-0 Jorik Mijnhijmer, 2-0 Moustafa Mohammad, 3-0 eigen doelpunt, 4-0 Jens Wirix, 5-0 Quinton Eugenia.