Datum: zondag 3 maart 2024, 17:04 - Auteur: Redactie

Hoogvlieger Waspik verslaat dapper strijdend TVC Breda

In 4B kon een gehavend TVC Breda niet stunten zondagmiddag. Het hoger geklasseerde Waspik was voor eigen publiek uiteindelijk de sterkste.

Captain Leroy van Berkom was geblesseerd en ook de jongelingen Wimano Holzken en Fabian Houke waren absent in Waspik, waar tot overmaat van ramp ook steunpilaar Jeremy Sips met fysiek malheur het strijdtoneel moest verlaten. Het leverde desalniettemin toch een grote kans op voor Viggo Maas, die echter op de vijandelijke keeper kopte. Uiteindelijk prikte Waspik de openingstreffer wél binnen.

Tony Damen was de volgende Bredanaar die een kans op een goal kreeg, maar hij raakte de paal. De thuisploeg verdubbelde na rust de marge en daarmee was het over voor TVC Breda, ondanks dat het nog wat kansen kreeg en dapper streed. De ploeg van coaches Kevin Faas en Nijs Kivitis kon met de kin omhoog terug naar Tuinzigt. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met captain Van Berkom.

“We maken echt stappen en zijn veel verder als dat we aan het begin van het seizoen waren, dit waren een beetje wedstrijden die je incalculeerde dat je die niet ging winnen. Maar nu komen er wedstrijden, waar we er moeten staan en punten moeten pakken. Want we staan nu op de tiende plek en dat is de laagste plek die veiligheid garandeert aan het einde van de rit en daarmee dus handhaving.”

Waspik – TVC Breda 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 Waspik.