Datum: dinsdag 13 november 2018, 23:13 - Auteur: Mica de Montigny

Horror-avond Groen-Wit na bekerthriller bij Beek Vooruit

Groen-Wit was dinsdagavond op weg naar een daverende stunt in Prinsenbeek, maar raakte in de ellende voor dat ze het zelf door had. Beek Vooruit lachte het laatst en zag toe hoe blessures en late rode kaarten het leven van de bezoekers uit Princenhage zuur maakten.

Wat een avond op sportpark de Heikant. Het begon al na een paar minuten, toen Groen-Wit een corner kreeg. Ahmed Zerouali nam hem en zijn broertje Zakaria tikte de bal bij de tweede paal binnen. Iedereen zag dat hij dat met zijn hand deed, behalve de scheidsrechter: 0-1. Een minuut later lag de gelijkmaker er al in: ex-Baron Kobus Christiaanen startte fel, dook op bij de vijandelijke zestien en plaatste al vallend de bal keurig in de hoek: 1-1.

Zo snel als de goals zich opvolgden, zo wisselend was het spelbeeld ook. Dan leken de Bredase dorpelingen te controleren, dan was Groen-Wit bezig aan tiki-taka-voetbal. Doelpunten vielen er voor rust overigens niet. Wel in het tweede bedrijf. Opnieuw de jongste Zerouali die van zich deed spreken met een knappe goal. Maar de aanvaller had het duel daarna ook in het slot moeten gooien. Een voorzet van rechts kreeg hij van twee meter afstand niet erin.

Beek Vooruit-keeper Boyd Melgert frustreerde het uitkamp met een puike redding. En toen Melgert na een stiftbal van ver wel geklopt was, had hij een engeltje op de lat zitten. Groen-Wit faalde dus tot twee keer toe om een stunt te voltrekken. Terwijl de meegereisde fans elk balcontact van van de Bredanaars begeleidden met gejuich en de Bekenaren even zoek gespeeld werden, kantelde het duel opnieuw. Beek Vooruit’s ervaring gaf de doorslag.

De manier waarop viel echter niet heel goed bij Groen-Wit. Ahmed Zerouali strompelde over het veld, maar Beek Vooruit speelde het leer niet uit en voetbalde door. Het kreeg een vrije trap schuin voor het doel van Nigel Pieter. Zerouali was toch echt geblesseerd. Zijn schouder was uit de kom geschoten en een wissel was noodzaak. Beek Vooruit had er maling aan en Mats Donders krulde de free kick schitterend in de kruising: 2-2.

De thuisploeg liet het er niet bij zitten. Na een wilde trap in de eigen zestien schoot Groen-Wit zich zelf in zijn voet: penalty. De discussie na afloop ging vooral over dat moment. Een minuut voor tijd. Hoe dan ook, Joost Schalk scoorde met gemak: 3-2. Daarna had Jorn Sweres nog een beresterke actie in huis. Hij kreeg twee spelers om zijn nek hangen, schudde hen af en knalde uiteindelijk fraai in de lange hoek: 4-2 en einde verhaal.

Althans, niet voor beide coaches. Voetbalinbreda.nl sprak met ze na afloop. “Zij waren slimmer dan wij”, vond Martijn van Galen, die ondanks de nederlaag toch trots was op zijn jonge formatie. “Maar we hebben de kansen om verder te bekeren onbenut gelaten, dat is zonde.” De winnende Arno Gabriëls: “Groen-Wit deed het goed, maar wij hadden de langste adem. Wie ik zou willen loten in de volgende ronde. Doe mij maar Baronie.”

Enfin, zoals altijd bij wedstrijden tussen Beek Vooruit en Groen-Wit was het publiek de grote winnaar. Beek Vooruit, dat met een veredeld twee team speelde, kwam goed weg. Groen-Wit, dat ook niet helemaal compleet was, kreeg nog rode kaarten te verweren. Een rode kaart tijdens (Ibrahim Aydin) en na de wedstrijd (Zakaria Zerouali) en sterkhouder Ahmed Zerouali geblesseerd. In 3B moet het naar Baardwijk zondag. Beek Vooruit reist in 2E af naar Zundert, maar wel met een beter gevoel dan Groen-Wit.

Beek Vooruit – Groen-Wit 4-2 (1-1)
0-1 Zakaria Zerouali, 1-1 Kobus Christiaanen, 1-2 Zakaria Zerouali, 2-2 Mats Donders, 3-2 Joost Schalk (pen.), 4-2 Jorn Sweres.