Datum: zaterdag 5 november 2022, 18:12 - Auteur: Mica de Montigny

Horrorblessure Trentelman werpt schaduw over derby

The Gunners en Baronie leken zaterdagmiddag in 4C genoegen te nemen met een doelpuntrijke remise, maar toen sloeg het noodlot toe voor Timo Trentelman. Uitgerekend na een wereldgoal van hem, pleegde hij in de slotseconden een aanslag, waar hij zelf het slachtoffer van werd.

Het is bijna vijf uur in de middag. De zon gaat onder, de motregen dwarrelt op de bijna 200 hoofden langs het lijntje. Het is grijs, fris, kil en stil. Enkele seconden eerder vloog The Gunners-verdediger Timo Trentelman richting de benen van Baronie-aanvaller Bowen van der Linden. ‘TAK”, zo klinkt het als de defensieleider van de thuisclub op de middenlijn vlak voor de kantine zijn tegenstander raakt. Van der Linden springt curieus genoeg meteen overeind. De adrenaline doet zijn pijnlijke knie vergeten. Trentelman blijft liggen.

Al snel wordt duidelijk dat hij zijn been heeft gebroken. Slachtoffer van zijn eigen onbesuisde charge. Dood en doodzonde, want het voormalige talent van Willem II speelde een puike wedstrijd, maar hij wilde koste wat kost een counter voorkomen en daarmee een eventueel verlies. Maar hij weet waarschijnlijk als geen ander dat hij nooit op deze manier in had moeten grijpen.

Inmiddels is duidelijk dat hij geopereerd moet worden: zijn been is helemaal gebroken. Voetbalinbreda.nl wenst hem alle sterkte en beterschap toe. Enfin, toch nog even terug naar de wedstrijd, al zal niemand er verder nog over praten in de kantine. Noël Sipkens maakte de mooie openingsgoal, maar na rust pareerde Hugo Marechal. Trentelman krulde een fabelachtige vrije trap in de bovenhoek en leek de stadsderby te beslissen, maar de niet fitte Tommy van Butselaar, van de zondagtak naar de zaterdagtak geloodst om fit te worden, bepaalde de eindstand in Gageldonk.

The Gunners – Baronie ZA 2-2 (1-0)
1-0 Noël Sipkens, 1-1 Hugo Marechal, 2-1 Timo Trentelman, 2-2 Tommy van Butselaar.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss