Datum: zondag 3 november 2019, 21:38 - Auteur: Redactie

‘Houdini’ duikt in blessuretijd op bij Beek Vooruit

Ontsnappingslegende Houdini had zondag blijkbaar de afslag Prinsenbeek genomen, want Beek Vooruit redde op miraculeuze wijze een punt in 2E. Madese Boys zal zich nog lange tijd achter de oren krabben.

Voor de wat jongere lezers: Ehrich Weiss (artiestennaam Harry Houdini) zag het levenslicht in 1874. Hij werd beroemd om zijn kunsten als goochelaar en vooral ontsnappingsexpert. Hij kon overal geboeid worden, maar zich ontdoen van allerlei blokkades en opsluitingen. Zijn geest leefde voort op sportpark de Heikant, 93 jaar nadat hij overleed (1926, red.). Anders valt de revival van Beek Vooruit niet omschrijven.

Het hoger geklasseerde Madese Boys en de Bredaze dorpelingen hielden voor rust gelijke tred, maar na de pauze sloegen de bezoekers uit Made toe: 0-1 en 0-2 tot onvrede van het thuispubliek, dat net vier weken op rij moest toezien hoe de Bekenaren verloren in competitieverband. Definitieve crisis in aantocht voor de oranjehemden. Tót Houdini in het lijf kroop van Loek Schalk (foto). De topschutter bevrijdde zijn team plots.

In de 90ste minuut werd de weer fitte invaller Wesley van Oers (hij verving Ruben Goedhart voor rust) gevloerd in de vijandelijke zestien en de arbiter wees resoluut naar de stip en gaf de bezoekende aanvoerder rood. Loek Schalk trapte de penalty binnen en gaf de extra tijd de nodige spanning mee. Maar de koek was nog niet op voor de gastheren. In de 94ste minuut maakte wederom Loek Schalk de verlossende gelijkmaker: de wedstrijd op zijn kop in extremis.

Door al het tumult liet de scheidsrechter nog doorspelen na de 2-2 en bijna, echt bijna kopte Menno Baremans de 3-2 binnen. De Madese goalie redde echter op miraculeuze wijze met zijn teen. Een even bizar als vermakelijk schouwspel voor de paar honderd toeschouwers, die gezien het scoreverloop we konden leven met de doelpuntrijke remise. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met thuistrainer Arno Gabriëls.

”Van 0-2 in de 90ste minuut naar 3-2 winnen, het had zomaar gekund. Ik vond dat we zeker recht hadden op een punt. We stonden goed en gaven nauwelijks kansen weg. Maar met de snelheid die Madese Boys heeft maakten ze twee goals. Na eerst nog bal op de lat van Joost Schalk vielen de goals uiteindelijk toch nog in blessuretijd. We stonden echt als een team en de invallers deden het ook goed.” Ondertussen kenden de oranjehemden wel wat mutaties in de ziekenboeg. Defensieleider Goedhart viel uit met een hoofdblessure bijvoorbeeld.

“Maar de terugkomst van Jorn Sweres na afwezigheid van een maand was van belang voor ons elftal. Daarentegen was het snelle uitvallen van Boye Snoek een tegenvaller, die zijn we wel een paar weken kwijt.”

Enfin. Volgend weekend treedt Beek Vooruit thuis aan tegen WSC, dat zondag op eigen gras met 2-1 van JEKA won.

Beek Vooruit – Madese Boys 2-2 (0-0)
0-1 en 0-2 Madese Boys, 1-2 (pen.) en 2-2 Loek Schalk.