Datum: zondag 20 oktober 2019, 15:56 - Auteur: Redactie

Houtwerk houdt door Dubbeldam opgejaagd UVV ‘40 van de zege

Meer zat er eigenlijk niet in voor UVV zondag in 3B, maar toch miste de ploeg uit Ulvenhout dé kans op de volle buit. Dubbeldam vocht zich echter knap terug en deelde de punten.

Het pessimisme wat her en der heerst over UVV verandert langzaam maar zeker in positiviteit. Zeker na de wedstrijd tegen Dubbeldam. De Bredase dorpelingen deden het namelijk prima op de slotfase na. Via Bart de Koning stond de formatie van trainer Johan Gabriëls lange tijd op 1-0. In het laatste kwartier was het echter Dubbeldam wat de klok sloeg. Keeper Luc van Dongen had het druk, maar was bij een schitterende vrije trap geslagen: 1-1.

Terwijl het bezoek uit Dordrecht bloed dacht te ruiken, verraste UVV op zijn beurt. Het nam geen genoegen met een puntendeling en in blessuretijd was daar bijna de bevrijdende 2-1. Bijna. Een schitterende voorzet van Fabio Evaz, a la Theo Janssen in zijn FC Twente-tijd, ging als een streep naar Erwin Aerts. Hij kon op amper drie meter van het vijandelijke doel zijn voet heerlijk tegen de bal planten. Het was echter de lat die succes in de weg zou staan. Dikke pech op het bijveld van sportpark Jeugdland, waar het hoofdveld wordt getransformeerd in een kunstgrasveld.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met Sjoerd Den Dekker. “Wij waren vandaag gewoon goed! Scherp in de duels, strijdbaar en goed in de passing. Laatste half uur kwam helaas de klad erin en geef je het weg. Bart de Koning en Lucas Umar waren goed en Nick van de Velde heerste achterin. Hier kunnen we echt op voort borduren. Passie en strijd! Dat is wat wij moeten brengen”, klonk het vol enthousiasme ondanks het late puntenverlies. Volgend weekend reist UVV af naar koploper Gudok.

UVV ‘40 – Dubbeldam 1-1 (1-0) 1-0 Bart de Koning, 1-1 Dubbeldam.