Datum: zondag 24 maart 2024, 17:11 - Auteur: Redactie

HOV/DJSCR blijkt een maatje te groot voor TVC Breda

De strijd om handhaving duurt voort voor TVC Breda in 4B. Zondagmiddag leed de jonge ploeg uit Tuinzigt een thuisverlies tegen het hoger geklasseerde HOV/DJSCR.

De bezoekers uit Rotterdam zijn een gevreesde ploeg op de ranglijst en ook sportpark Kwakkelhut ervaarde dat. De Zuid-Hollanders pakten al snel de leiding mede door een uitglijder van de jonge goalie Ravi Volkert en liepen uit naar 0-2 voor rust, maar de eerste grote kans was voor TVC Breda na vijf minuten spelen. De gastheren van coaches Nijs Kivits en Kevin Faas konden daar barweinig tegenover stellen.

“Die gasten speelden met met veel druk en veel lopende mensen. Na rust wilden we wat meer druk zetten, maar dit lukte niet”, zegt captain Leroy van Berkom tegen Voetbalinbreda.nl. Toch kregen de Viola’s een buitenkansje, maar een penalty was zelfs te moeilijk om vanuit te scoren. De zoveelste misser vanaf elf meter dit seizoen. “We zijn afgetroeft op mentaliteit en kwaliteit.”

“Ik hoop dat een weekend vrij ons goed doet met Pasen, want we zitten in een belangrijke reeks wedstrijden. Elk punt is momenteel belangrijk voor ons in de strijd tegen degradatie.” TVC Breda bivakkeert nu op de tiende plaats na 19 speelronden. Op 7 april komt Dubbeldam op bezoek. De ploeg uit Dordrecht staat vierde en aast op promotie via de nacompetitie.

TVC Breda – HOV/DJSCR 0-3 (0-2)
0-1, 0-2 en 0-3 HOV/DJSCR.