Datum: vrijdag 11 september 2020, 07:29 - Auteur: Mica de Montigny

Imad Zriouil staat voor debuut Eredivisie zaalvoetbal

In navolging van Nederlands zaalvoetbalinternationals Oualid Saadouni en Mouhcine Zerouali staat nu ook Imad Zriouil op het punt om zijn debuut te maken op het hoogste niveau van het Futsal. De linksback van Groen-Wit heeft een testperiode achter de rug en is goed genoeg bevonden door FC Eindhoven. Voetbalinbreda.nl sprak met de altijd vriendelijke Bredanaar.

“Ik had het blijkbaar al die tijd in me”, lacht Zriouil op de vraag of hij heel zijn leven al verborgen zaalvoetbaltalenten had. Ooit gevolgd door NAC Breda, groeide hij uiteindelijk uit tot een publiekslieveling in het vlaggenschip van Groen-Wit. Aan de linkerflank van de Postillonstraat deden de hardcore-fans menig zondagmiddag een sportautogeluid na als de linkspoot weer eens richting achterlijn raasde. Bij Hoofdklasser Baronie mislukte zijn avontuur enkele seizoenen terug, maar eenmaal terug bij zijn cluppie in Princenhage hervond hij het plezier weer. Hoe kwam zijn stap naar FC Eindhoven dan tot stand opeens? Hij legt het aan ons uit.

“Mijn neef en teamgenoot bij Groen-Wit Oualid Saadouni was de tussenpersoon die het geregeld heeft dat ik in de voorbereiding als testspeler mee mocht draaien met het team. Ik heb het zodanig goed gedaan dat ik het dit seizoen als volwaardige selectiespeler op het hoogste niveau mag laten zien.” Maar heel veel vlieguren in zalen heeft hij niet echter. “Ik heb zes of zeven jaar geleden een jaartje in de Eerste Divisie gespeeld bij Bunga Belati, verder heb ik helemaal geen ervaring in de zaal.”

“Ik had wel altijd plezier in het zaalvoetbal en Oualid speelt al jarenlang bij FC Eindhoven en hij zag waarschijnlijk dat ik de potentie heb om aan te kunnen sluiten. Het initiatief kwam eigenlijk van hem en ik stemde er mee in. Ik zal het nu wel wat drukker krijgen dan normaal, maar gelukkig zal ik nog beschikbaar blijven voor Groen-Wit, omdat ik beide sporten goed kan combineren. Bij FC Eindhoven speel ik of als laatste man of ik speel als linksbenige op de rechterflank.”

Of hij het als een soort persoonlijke wraak ziet na zijn mislukte overgang naar Baronie? “Nee, ik zie het niet echt als een persoonlijke overwinning, maar meer als een mooie kans. die ik met beide handen heb gegrepen en ik zie het als een uitdaging om goed en constant te presteren.” Droomt hij dan stiekem van het grote Oranje net als zijn twee ploegmakkers van Groen-Wit? “Dat zou de kerst op de taart zijn”, glimlacht Zriouil. “Maar ik denk daar logischerwijs nog niet aan. Ik ben daar nog niet klaar voor. Ik wil eerst veel ervaring opdoen op het hoogste niveau.” Te beginnen vrijdagvond, als Texel ‘94 op bezoek komt en het kind van Groen-Wit zijn debuut hoopt te maken.