Datum: zaterdag 3 juni 2023, 17:58 - Auteur: Mica de Montigny

Bedrijvig Groen-Wit hengelt Jeremy Goveia binnen

Jeremy Goveia (foto) keert terug in Breda. De middenvelder verlaat SC Kruisland en speelt na de zomer voor kersvers bekerwinnaar Groen-Wit. Voetbalinbreda.nl had een onderhoud met de 25-jarige middenvelder.

Als tiener brak hij al door bij Baronie, maar bij de destijds in de Hoofdklasse acterende club kwam er een kink in de kabel. “Ik ben weggegaan bij Baronie, want daar speelde ik te weinig. Moest bijna elke wedstrijd mee met het tweede en toen nog aansluiten bij het eerste. De concurrentie deed het ook goed, dus had het niet voor het zeggen”, vertelt de Bredanaar. Het ambitieuze Kruisland, dat rond de tweede klasse aasde op een nog hoger niveau, trok hem toen aan.

“De eerste paar jaren speelde ik echt alles en scoorde ook regelmatig. Ik had het naar mijn zin, maar het laatste jaar speelde ik te weinig naar mijn mening. Ik was er altijd, en gaf altijd 100 procent, maar dat werd helaas niet gezien. Dus de motivatie raakte ik kwijt en ging daardoor minder trainen. En ook werd de concurrentie groter en groter. Spelers werden gehaald, dus moest ik mezelf weer opnieuw gaan bewijzen. Terwijl ik mijn kwaliteiten denk ik wel heb laten zien.”

Op de vraag waarom hij nu voor Groen-Wit kiest antwoordde hij als volgt: “Door oud-teamgenoot Cheyondre Richardson en de voor mij bekende Chafik Boushaba en Mouhcine Zerouali. Ook mijn kleine neefje Bilal van Rhenen gaat er voetballen, dus ja, het lijkt me gewoon ook leuk om samen te voetballen met ze. Wat ik toe ga voegen aan Groen-Wit? Durf in het spel, dus niet achteruit voetballen. Daar ben ik niet van. En assists en misschien zelfs af en toe een goaltje.”

“Maar vooral iemand die verbaal aanwezig is in zijn coaching. Mijn ambities om nog hoger te voetballen over enkele jaren? Dat is altijd mijn droom geweest, dus als het op mijn pad komt, dan zeker, ja. Zo niet, ook goed. Maar voor nu wil ik het plezier weer terug vinden en hoop dit te kunnen doen bij Groen-Wit.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss