Datum: woensdag 9 februari 2022, 14:39 - Auteur: Redactie

In de wandelgangen: Breda ontwaakt uit Corona-slaap

Sinds 2011 is onze rubriek ‘In de wandelgangen’ immens populair onder ons publiek en nu het seizoen zonder Corona-maatregelen hervat wordt deze week is het weer tijd voor verse geruchten. In elk gerucht zit een kern van waarheid, maar vergeet over het algemeen niet het korreltje zout te nemen.

Tommy Croes (foto, rechts) naar d’n Beek?

Nu Jack Sweres komende zomer trainer wordt van zondag tweedeklasser Beek Vooruit is het hoogst twijfelachtig of Croes ooit nog terugkeert bij zijn club Unitas ’30 ZO, dat zondag eersteklasser is. Sweres is de oom van Croes en de Jorn Sweres (foto, links) zijn neef. Die twee hebben altijd de drang om graag samen te voetballen, dus de kans dat Croes (ex-JEKA, ex-TVC Breda en ex-Baronie) volgend seizoen het oranje tricot draagt is aanzienlijk.

Van Galen verruilt Princenhage voor de zondag Hoofdklasse

De geruchten dat de bij Groen-Wit vertrekkende trainer Martijn van Galen coach wordt van Baronie worden hardnekkiger. In onze inbox kregen we al mails dat het contract getekend zou zijn, maar dat wordt door niemand bevestigd. Feit is wel dat de ex-prof, die als amateurspeler Nederlands kampioen werd met de Baronnen, altijd al coach wilde zijn van de groenhemden. In de wandelgangen wordt dan ook al druk gesproken over de aanstaande opvolger van verkassend succestrainer Jurriaan van Poelje.

Stilte rond de trainerstafel van TVC Breda

Waar zo’n beetje alle clubs hun technische staf rond hebben voor volgend seizoen, is het op sportpark Kwakkelhut opvallend stil. De titelkandidaat van de zondag vijfde klasse A heeft in Nijs Kivitis, Johan Rijndorp en Kevin Faas een succesvol team, maar of de ex-spelers doorgaan is nog een vraagteken. Clubman pur sang Guust Smit wil de mannen niet laten gaan, maar zolang de jonge coaches hun krabbel niet hebben gezet is het nog mysterieus op het trainingsveld in Tuinzigt.