Datum: zaterdag 1 april 2023, 17:42 - Auteur: Redactie

Internos en Groote Lindt eindigen met ‘sportieve’ knokpartij

De topper van 3C werd zaterdagmiddag in het voordeel beslecht van nummer 2 Groote Lindt, dus Internos blijft derde staan. Het duel eindigde in een vechtpartij, die achteraf kan worden bestempeld als ‘sportief’.

In de strijd om een plek in de nacompetitie om promotie kunnen beide clubs elkaar niet luchten of zien. Het uitduel met Groote Lindt was al verhit en dus werd het affiche in Etten-Leur interessant. Voor het thuispubliek was het daarom extra zuur om te zien hoe de gasten uit Zuid-Holland de leiding namen voor rust en ook de betere ploeg waren. Met name de openingskans van Jorik Scholten, die in de rust gewisseld werd, had de thuisclub een heel ander wedstrijdverloop kunnen geven. Maar Scholten miste de kans op 1-0 en Internos kwam er niet echt meer heel lekker uit en had moeite met een aantal rasvoetballers van Groote Lindt. De gasten waren op het kletsnatte en slechte hoofdveld daarnaast iets giftiger in de duels en gingen mede daarom met een voorsprong aan de bekertjes thee.

Het spektakel was echter bewaard voor het tweede bedrijf, waarin Internos optisch wel in orde was, maar het lukte maar niet om dodelijk te zijn in de frontlinie. De formatie van vertrekkend trainer Paul van Dijk kreeg al wat waarschuwingssignalen, maar uiteindelijk werd het tocj 0-2. Met nog twintig minuten pp de klok leken de gastheren dood en begraven, maar toch kon Matthijs Bakx vijf minuten voor tijd vakkundig afronden toen hij het eindstation was van een prima combinatie: 1-2. Waar de geel-blauwen hoopten op een vurig slotoffensief, werd het uitkamp getrakteerd op de 1-3 in blessuretijd. Hét moment voor een ouderwetse vechtpartij na een flinke tackle aan de zijlijn op een speler van Groote Lindt. Zelfs Stevie Wonder kon toen aan zien komen dat het los zou gaan. En het ging los.

De frustraties wonnen het van het gezonde verstand en er vielen rake klappen. Hoe triest het ook was, het was voor de neutrale man op de tribune een fascinerend schouwspel. Tientallen volwassen mannen die elkaar in de haren vlogen. Een rake rechterhoek van een Brabander op de kaak van een Zuid-Hollander, maar daarna meteen een counter op het oog van de uitdeler. En de entree was nog gratis ook. In alle ernst, het kon natuurlijk niet door de beugel. Scheidsrechter Emmen deelde echter geen rode kaarten uit en de bezoekers boden na afloop hun excuses aan, waarop ook het thuiskamp de vredespijp rookte. Zelden vertoond, maar een ouderwetse matpartij, waarbij geen van beide partijen sportieve consequenties aan overhouden. De paar blauwen ogen nam men dan ook voor lief.

(foto door Fred van Toledo)

Internos – Groote Lindt 1-3 (0-1)
0-1 en 0-2 Groote Lindt, 1-2 Matthijs Bakx, 1-3 Groote Lindt.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss