Datum: zaterdag 1 juni 2024, 15:35 - Auteur: Redactie

Internos kraakt Sluis voor rust al en is klaar voor TSC ZA

De eerste van drie degradatieduels is zaterdag gewonnen door Internos. In Etten-Leur had een bedroevend Sluis weinig te vertellen tegen de ploeg van nieuwbakken coach Erik Nijssen.

Het was een opvallend makkelijke pot voetbal voor Internos. De belangen waren groot, want als Sluis won, was directe degradatie een feit voor de geel-blauwen. Maar de vierdeklassers uit Zeeland, die vierde eindigden in hun competitie, hadden niks te vertellen. Devin Tholel (foto, links) liet blijken dat er met zijn rendement dit seizoen helemaal niks mis is en opende de score.
 
En ook Danny Poppelaars, speciaal mee aan het helpen aangezien hij in een lager team speelt normaliter, drukte zijn stempel. Zijn 2-0 voor rust was de doorsteek voor de gasten uit Zeeland. En dus liep Internos weg: wederom Tholel zorgde voor een 3-0-ruststand. Het werd nog wel 3-1, maar Sluis, dat met een veldspeler op goal stond, moest ook de 4-1 van topscorer Sven van Zwam incasseren.
 
Internos kruist volgend weekend de degens met TSC ZA, de periodekampioen van 4F. De Oosterhouters wonnen bij GVV ’63 en zijn klaar voor de confrontatie.
 
Internos – Sluis 4-1 (3-0)
1-0 Devin Tholel, 2-0 Danny Poppelaars, 3-0 Devin Tholel, 3-1 Sluis, 4-1 Sven van Zwam.