Datum: zaterdag 18 november 2023, 18:26 - Auteur: Redactie

Internos laat koploper VVC ’68 puntloos achter in de modder

De mooiste overwinning van het seizoen tot dusver is een feit voor Internos. Zaterdagmiddag won de ploeg uit Etten-Leur verrassend van VVC ’68 in 3B.

Het ijzersterk aan het seizoen begonnen VVC trof een kwakkelend Internos, dat wisselvallig presteerde de laatste maanden. Het was dan ook geen verrassing dat de titelkandidaat uit Halsteren de geel-blauwe thuisploeg pijn deed in de openingsfase. Op het slecht bespeelbare hoofdveld zagen de thuisfans lijdzaam toe hoe het binnen mum van tijd 0-2 stond.

Toch sloeg de ploeg van trainer Remco Broos terug: het was Jaye Musters (foto, links) schoot een gevaarlijke bal met een stuit over de geslagen vijandelijke keeper. Die aansluitingsgoal van de spelmaker werkte als doping voor de gastheren, want toen schoot topschutter Sven van Zwam de bal keurig tegen de netten: 2-2 en de pot was aan.

Vier doelpunten in de eerste helft was echter niet alles: Jorik Scholten kantelde de wedstrijd volledig. Zijn goal was schitterend. Na een heerlijke counter gaf Van Zwam de bal prachtig mee in de loop van de spits en die schoot hem op zijn beurt diagonaal in de bovenhoek. Extatische taferelen voor de uitzinnige tribune.

En in de tweede helft zou er niets meer aan die 3-2-tussenstand veranderen, tot grote frustratie van met name de bank van VVC. “We hebben echt gebikkeld”, zei doelpuntenmaker Musters na de thriller tegen Voetbalinbreda.nl. “Het ging gelijk op, maar na de 0-2 herstelden wij ons goed. We hebben heel hard gevochten.”

“En dat was knap, want het veld was dramatisch. Ik gleed continu uit. Gelukkig knokten wij harden dan VVC en er stond echt een team. Normaliter voetballen we beter, alleen dat moet zich nog ontwikkelen. Hopelijk kunnen we dit nu door gaan zetten, maar met deze inzet die we toonden moet dat goed gaan komen.”

Internos – VVC ’68 3-2 (3-2)
0-1 en 0-2 VVC ’68, 1-2 Jaye Musters, 2-2 Sven van Zwam, 3-2 Jorik Scholten.