Datum: zaterdag 15 juni 2024, 15:14 - Auteur: Redactie

Internos rolt fluitend door de finale en handhaaft zich in de zaterdag derde klasse

De finale van de nacompetitie is zaterdagmiddag kinderlijk eenvoudig gewonnen door Internos. Mede-derdeklasser Alblasserdam bakte er niks van en was kansloos tegen de ploeg uit Etten-Leur.

Op het neutrale terrein in Sleeuwijk, waar de bezoekers van trainer Erik Nijssen degradatie moesten voorkomen, was het geen moment spannend. Internos had meer kwaliteit en dat was snel te zien. Bart Boeren, die sinds de nacompetitie meehelpt als speler van het derde, bewees opnieuw zijn waarde door een doelpunt te maken: 0-1. Men zou hem er definitief graag bij hebben in de selectie en dat kan wellicht gebeuren na de zomer. Maar zijn openingsgoal leidde een heerlijk offensief in van de geel-blauwen.

Devin Tholel (foto, links), de laatste maanden messcherp voor het vijandelijke doel, verdubbelde de marge en nog voor de pauze werd het 0-3 dankzij wederom Boeren. Op dat moment sloegen de stoppen door bij de Zuid-Hollanders, want Alblasserdam pakte rood en moest in de tweede helft door met tien. Jorik Scholten besliste het duel dat eigenlijk al lang en breed beslist was op dat moment en het werd ook nog 0-5 door Danny Poppelaars. Wederom een veteraan die normaliter in een lager team speelt, maar uitblonk.

Pas vijf minuten voor tijd kon Alblasserdam zichzelf een doekje bieden voor het bloeden door de eretreffer aan te laten tekenen, maar daar konden de Brabanders niet om malen, want de ruime overwinning was een feit en werd meteen gevierd in de kleedkamer, waarin ook de langdurig geblesseerde clubjongen Jaye Musters met een biertje meedeed. Internos kende een dramatische tweede seizoenshelft in 3B, maar is ook na de zomer actief op het respectabele derde klasse-niveau dankzij een puike nacompetitie.

Alblasserdam – Internos 1-5 (0-3)
0-1 Bart Boeren, 0-2 Devin Tholel, 0-3 Bart Boeren, 0-4 Jorik Scholten, 0-5 Danny Poppelaars. 1-5 Menno Verhoeff.