Datum: zaterdag 18 maart 2023, 19:10 - Auteur: Redactie

Internos wint dik ondanks dramatisch speelveld

In 3C staat Internos weer stevig op de tweede plaats. Zaterdagmiddag won de formatie uit Etten-Leur zonder kleerscheuren van ZBC ’97.

De bezoekers van coach Paul van Dijk troffen een knollentuin aan in Zwijndrecht, maar namen wel de leiding in de eerste helft. Het was Jorik Scholten die met zijn openingsgoal de ruststand op 0-1 bepaalde. En dat werkte als doping voor de geel-blauwen, want na rust ging men door met scoren.

De man in vorm, Jean Asukaniam (foto), verdubbelde de marge en gooide daarmee de deur hard in het slot van de Zuid-Hollandse gastheren. Het slotakkoord was voor niemand minder dan Sven van Zwam: de topscorer bepaalde eindstand derhalve op 0-3. Kat in ‘t bakkie dus.

Voetbalinbreda.nl sprak na de driepunter met spelmaker Jaye Musters. “De wedstrijd was niet goed, het was een onbespeelbaar veld ook, niet te doen gewoon, daarom had ik er weinig plezier in. Ik wil gewoon lekker voetballen. Maar uiteraard is het lekker dat we weer hebben gewonnen.”

ZBC ’97 – Internos 0-3 (0-1)
0-1 Jorik Scholten, 0-2 Jean Asukaniam, 0-3 Sven van Zwam.