Datum: vrijdag 24 november 2023, 22:35 - Auteur: Redactie

Invaller Haugen loodst NAC voorbij FC Den Bosch

In het Rat Verlegh Stadion deed NAC vrijdagavond wat het moest doen. De Bredanaars wonnen van de ‘rode’ laagvlieger FC Den Bosch.

De wedstrijd begon rustig en beide ploegen konden moeilijk de weg naar voren vinden. Het eerste schot van de bezoekers kwam na acht minuten, maar de inzet ging ruim over het doel van Kortsmit. Ook de tweede kans van de wedstrijd is voor FC Den Bosch. Vicario probeerde het van afstand, maar ook dit miste richting.

Meteen daarna kreeg NAC twee grote kansen om de score te openen. Eerst was het Omgba op aangeven van Kuijpers die de bal niet achter doelman Ojrzynski kreeg. Daarna probeerde Boere het met een hakje, maar zijn inzet miste de juiste richting.

In de 25e minuut probeerde Janosek de bal in het doel te volleren, wederom was het Kuijpers die de voorzet gaf, maar de Bossche doelman kon de bal weg boksen. In diezelfde aanval kreeg NAC een tweede mogelijkheid, Leemans schoot de bal ruim over.

Een tegenvaller in de eerste helft was het uitvallen van Leemans. Staring verving hem na iets meer dan een half uur spelen op het middenveld.

Na iets meer dan een uur spelen kwam NAC op voorsprong. Een paar minuten na zijn invalbeurt was het Haugen die de bal van dichtbij langs de doelman schoot. Een zeer welkome treffer voor de spits en voor NAC.

Twee minuten later kreeg Van den Bergh de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Hij miste de scherp aangesneden vrije trap van Koscelnik op een haar.

Twintig minuten voor tijd kreeg Den Bosch verdediger Mbete zijn tweede gele kaart na een stevige tackle op Koscelnik en moest dus inrukken. De uitploeg moest verder met een man minder. Vijf minuten later was het Haugen die van rand zestien uithaalde. De keeper had er moeite mee, maar kon de bal wegboksen.

Na het doelpunt veranderde het spelbeeld weer naar dat van voor het doelpunt. De weg naar voren bleef moeilijk te vinden voor NAC. In de negentigste minuut was Janosek dichtbij een prachtig doelpunt. Zijn vrije trap belandde op de bovenkant van het aluminium.

In een wedstrijd die weinig kansen kende trok NAC uiteindelijk aan het langste eind. Door een doelpunt van Haugen won het met 1-0 en pakte de ploeg van Jean-Paul van Gastel voor de tweede wedstrijd op rij de drie punten.

NAC Breda – FC Den Bosch 1-0 (0-0)