Datum: zondag 7 april 2019, 16:29 - Auteur: Redactie

Irene ’58 kan weinig uitrichten tegen triomferend Bavel

Bavel lijkt op plek 5 te eindigen. De afstand naar nummer 4 Groen-Wit is te groot, de concurrenten van plek 6 lijken te ver weg. Zondag won de Bredase dorpsclub in elk geval eenvoudig op het gras van Irene ’58.

In Den Hout was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor Bavel. Irene ’58 wilde zijn eigen publiek eens laten zien waarom het vorig seizoen promoveerde, maar Bas Plasman stak daar voor rust al een stokje voor: 0-1. In de tweede helft kreeg de formatie van coach Osman Erbas het op zijn heupen: Daan Diepstraten verdubbelde de marge, waarna Sander van Gils wederom een goaltje meepikte.

De Bredase dorpelingen gaven hun optreden daarmee extra glans en haalden hun achtste punt in acht wedstrijden dit kalenderjaar. Daarmee lijkt de positieve vibe weer enigszins tot leven te zijn gekomen, al zijn de zestien verloren punten in 2019 een door in het oog van de gemiddelde Baviaon. Komend weekend wacht voor de groenhemden een pittig affiche: streekrivaal Gilze komt dan naar sportpark de Roosberg.

Irene ’58 – Bavel 0-3 (0-1)
0-1 Bas Plasman, 0-2 Daan Diepstraten, 0-3 Sander van Gils.