Datum: zondag 3 februari 2019, 18:32 - Auteur: Redactie

Ivo Haagh loodst JEKA naar een cruciale overwinning

Zeker omdat JEKA kwakkelt dit seizoen onderin 2E was een zege noodzaak zondagmiddag. Concurrent Hoeven zakte uiteindelijk door zijn hoeven in Breda.

Op sportpark Tussen de Leijen bewees JEKA eigenlijk voor het eerst dat het ook anders kan. Anders? Het volgende: goed spelen en verliezen. Dat deden de Bredase Tricolores te vaak dit seizoen. Ditmaal was het spel niet om aan te gluren en dachten de paar honderd aanwezigen dat degradatiekandidaat Hoeven zou winnen.

Coach Bas Liebregts dacht daar anders over, zo tekende Voetbalinbreda.nl op uit zijn mond. “We hebben de zege wel gestolen. In dit soort duels telt alleen het resultaat. We hebben vaak genoeg laten zien dat we goed voetballen en staan dan alsnog met lege handen of een puntje. Nu hadden we het geluk een keer aan onze zijde.

Zijn gouden wissel bepaalde uiteindelijk het geluk. De ijverige Haagh viel tien minuten voor tijd in en was na een corner trefzeker vlak voor tijd. Uit een scrimmage werkte hij de bal binnen: 1-0. Daar bleef het bij tot grote vreugde van het thuiskamp, dat vooral een groot applaus had voor goalie Dennis van Duin.

De doelman die vorig seizoen nog op de bank zat ten koste van Koen Hendrickx. Hij had zeker vier wereldreddingen in huis, dat zelfs de tegenstanders hem noemden als reden voor het verlies van Hoeven. JEKA staat door de late winst op plek 10, in plaats van 13. Volgend weekend ontmoet JEKA de koploper: SC Kruisland. Uit.

JEKA – Hoeven 1-0 (0-0)
1-0 Ivo Haagh.