Datum: woensdag 26 oktober 2022, 15:37 - Auteur: Mica de Montigny

Jaye Musters droomt van de tweede klasse met Internos

Toen zijn oom Ger Musters trainer was van Zundert, verliet Jaye Musters voor het eerst zijn cluppie Internos. Na dat jaartje keerde hij echter al snel terug in Etten-Leur en daar heeft hij nog één ambitie: De zaterdag tweede klasse in. Voetbalinbreda.nl sprak met de buitenspeler.

Als je als Bredanaar een voetballiefhebber uit Etten-Leur spreekt is de vraag al snel ‘wie van de drie’. DSE, Unitas ’30 of Internos. De 27-jarige Musters heeft niet eens een nanoseconde nodig om te kiezen. “Internos, natuurlijk. Wat het verschil is met de andere clubs hier? We zijn sowieso de enige zaterdagclub. Toen ik in de jeugd rondliep, toen speelden wij altijd het hoogste van Etten-Leur en de eerste elftallen van Unitas ’30 en Internos waren een beetje gelijkwaardig vanaf mijn achttiende tot 22ste levensjaar ongeveer. Maar de jeugd is bij ons in elkaar gezakt, dus we hebben geen aanwas meer waardoor Unitas ’30 het overgenomen heeft met hun nieuwe complex en veel aanwas vanuit de Schoenmakershoek, een nieuwe wijk in Etten-Leur. DSE is tegenwoordig een beetje vergelijkbaar met Internos, een familieclub.”

“Of vroeger alles beter was? Dat gevoel van beter zijn was in de jeugd altijd wel aanwezig, alleen dat is nu al lang geen realiteit meer. Maar we zijn wel een hechte groep aangezien je echt iets met Internos moet hebben om er nog te spelen. We betalen ook niet meer dus spelers van buitenaf worden daardoor ook niet echt meer aangetrokken. We rekruteren zoveel mogelijk intern en spelers met een Internos-verleden of bekenden van onze spelers. In ieder geval jongens die het ook heel belangrijk vinden dat het buiten de lijnen gezellig is.”

Clubliefde bestaat dus nog een beetje bij Internos. Musters is niet de enige naam die bijna een heel voetballeven in het geel en blauw speelt. Rick van Oostende, Morris Meesters, Danny Poppelaars, Stan van Cauter en Devin Tholel verdedigen de clubkleuren met trots. Maar heeft Musters behalve het sentiment voor zijn vereniging nog ambities elders? “Ik heb bij NAC Breda, Willem II en RBC stages gehad, maar dat is nooit gelukt. Ik heb redelijk snel de ambitie laten varen om heel hoog te spelen. Nu wil ik graag nog een keer met Internos promoveren. Kampioen worden is gelukt, maar nog een keer in de tweede klasse spelen zou leuk zijn, maar de vraag is of we wel de groep daarvoor hebben de komende jaren. Met het team wat we hebben zou het moeten lukken, maar als het uit elkaar valt kunnen we dat niet direct opvangen.”

“Onze doelstelling was eigenlijk meedoen voor de bovenste vier plaatsen van de ranglijst deze campagne en nacompetitie halen, alleen dat is toch lastig met acht blessures momenteel. Maar we moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, nu er is nog niks verloren met vijf punten uit vier duels in 3C. Wij moeten het hebben van de opbouw van achteruit. En via het middenveld naar de voorhoede spelen. We hebben redelijk wat mensen die een goal kunnen maken. Voetballend moeten we de tegenstander overklassen, we hebben alleen moeite met van die vechtteams. Maar we strijden door om er een goed seizoen van te maken.”
 
Tot slot nog een opmerkelijke constatering. Musters, voetbalfreak van de bovenste plank, wil niet per sé voor een groep staan. Wel ziet hij zichzelf in een andere rol. “Trainer worden is niet iets waar ik nu over nadenk, maar het zou in de toekomst zeker kunnen. Ook vind ik het wel leuk om het amateurvoetbal goed te volgen”, besluit hij met een mysterieuze glimlach. Wie weet lezen we Musters schrijfsels wel terug op dit platform binnenkort. Tot die tijd is het op sportpark De Hoge Neerstraat hopelijk veel genieten van zijn prima traptechniek en listige steekballetjes. Wellicht levert het medio 2023 een gedroomde plek in de tweede klasse op.