Datum: zondag 25 februari 2024, 21:47 - Auteur: Redactie

JEKA bekroont derby bij Beek Vooruit met drie punten

JEKA moest winnen om niet verder achterop te raken in 2C en deed dat zondag. Nota bene bij concurrent en rivaal Beek Vooruit.

Het was genieten geblazen voor de Bredase Tricolores, die hun vijanden uit Prinsenbeek bekwaam bestreden. Jongeling Damian de Troije opende de score, maar een foutje achterin zorgde voor de snelle gelijkmaker van Joost Schalk. Sportpark de Heikant had gehoopt dat het de ommekeer op zou leveren, maar het waren de bezoekers die de dienst uitmaakten.

Ondanks het feit dat Merijn Notenboom een penalty miste vlak voor de pauze en er ballen tegen de lat en paal vlogen, kwam JEKA na de thee opnieuw op voorsprong. En niet zomaar: Rutgers Schalks liet een kanon van zijn voetbalschoen knallen toen de bal uit een afgeslagen corner bij hem belandde en hij vanaf een meter of twintig heerlijke scoorde.

Na een uitbraak zorgde De Troije met zijn tweede van de middag voor de nekslag en Beek Vooruit mocht van geluk spreken dat de uitslag niet nog groter werd. “Vond het een terechte overwinning”, zei JEKA-trainer Maikel Nijst na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. “Deze overwinning is heel belangrijk aangezien we nu de aansluiting houden. We zijn er nog niet, maar de strijd is zeker nog niet beslist.”

In het thuiskamp was verdediger Bas Frijters stukken minder blij uiteraard. “Wat moet ik er nog van zeggen? We hebben gewoon terecht verloren. We zijn vandaag afgetroefd door een feller en beter Jeka. Dan moeten we komend weekend bij Victoria ’03 maar drie punten gaan pakken.”

Beek Vooruit – JEKA 1-3 (1-1)
0-1 Damian de Troije, 1-1 Joost Schalk, 1-2 Rutger Schalks, 1-3 Damian de Troije.