Datum: zondag 13 maart 2022, 18:02 - Auteur: Redactie

JEKA doet wat het moet doen en slacht FC Tilburg

Met Douwe Zeegers in de hoofdrol boekte JEKA zondag een cruciale zege in de strijd onderin 2E. Hekkensluiter FC Tilburg was geen partij voor de Bredase Tricolores.

Gek genoeg speelde JEKA de laatste weken verdienstelijk, maar hield het elke keer geen punten over aan hun goede wedstrijden. Tegen FC Tilburg gebeurde het andersom: de Bredanaars speelden matig, maar boekten wel een klinkende zege. Niet in de laatste plaats te danken aan Douwe Zeegers, die zich ontpopt tot goaltjesdief. Hij verzorgde de eerste twee goals van de middag en bracht sportpark Tussen de Leijen aan het juichen.

Het bezoek uit 013 vocht nog wel terug met de aansluitingstreffer, maar toen was het Disney Cecilia die er 3-1 van maakte. Zeegers voltooide daarna zijn hattrick, waarna Jens Bakker de eindstand op 5-1 bepaalde. Een welkome driepunter voor de ploeg van trainer Ivo van Moergestel, die zo wat extra ademruimte krijgt onderin de ranglijst. Na de winstpartij sprak Voetbalinbreda.nl met JEKA-captain Jules Philippart.

“Deze zege was zeker nodig, maar het was wel een onrustige pot. Erg slecht van beide kanten, maar nu een keer gunstig voor ons na negentig minuten en een beetje. Laatste tijd hebben we vaak goed gespeeld en viel het de verkeerde kan op. Nu speelden we dus matig, maar pakken we de volle buit”, aldus de ervaren middenvelder, die de overwinning met ploegmaten zou gaan vieren later die avond in de kroeg Krisje aan de Haven.

JEKA – FC Tilburg 5-1 (2-1)
1-0 en 2-0 Douwe Zeegers, 2-1 FC Tilburg, 3-1 Disney Cecilia, 4-1 Douwe Zeegers, 5-1 Jens Bakker.