Datum: zondag 3 maart 2024, 17:16 - Auteur: Redactie

JEKA dolt ‘degradant’ FC Engelen dankzij trefzekere ‘jeugdproducten’

JEKA ruikt het linkerrijtje in 2C na een vlekkeloze zege zondagmiddag, al moet het ook nog uitkijken voor de rode streep. De drager van de rode lantaarn, FC Engelen, maakte geen schijn van kans op sportpark Tussen de Leijen.

De Bredase Tricolores van coach Maikel Nijst lieten er geen misverstand over bestaan. JEKA moest en zou winnen van de bijna gedegradeerde club uit Den Bosch. Damian de Troije gaf de opmaat voor een kleine monsterscore, want de veel scorende jongeling brak de ban met een snelle goal voor rust en zag later hoe Jilles Bos (foto) de show zou stelen.

Het zoveelste product uit de eigen jeugdopleiding schudde een dubbelslag uit zijn mouw en ook De Troije liet een doppelpack noteren en bepaalde de ruststand daarmee op 4-0. Binnen het uur stond het zelfs 5-0, toen Sem Herijgers prikte. Het slotakkoord was Bos (19) die zodoende de felbegeerde hattrick in de boeken knalde. Het thuispubliek zag het trots aan.

“Het was een mooie pot van onze mannen en wederom met een geweldige mentaliteit en intensiteit, al is FC Engelen wel echt de allerminste tegenstander in de competitie. Als we deze vorm vasthouden ben ik er van overtuigd dat we er makkelijk in blijven. Maar we moeten wel realistisch blijven, we hebben tegen twee mindere ploegen gespeelde de laatste weken.”

“Komende wedstrijden worden voor ons heel belangrijk. We spelen tegen Cluzona, Roosendaal en Bavel, daar moeten minimaal zes punten gepakt gaan worden”, aldus de dit seizoen door een blessure gestopte aanvoerder Jules Philippart tegen Voetbalinbreda.nl. Hij is nog betrokken naast hoofdcoach Nijst en assistent Orpheo Koulen bij Jeugdig Enthousiasme Kan Alles.

JEKA – FC Engelen 6-0 (4-0)
1-0 Damian de Troije, 2-0 en 3-0 Jilles Bos, 4-0 Damian de Troije, 5-0 Sem Herijgers, 6-0 Jilles Bos.