Datum: zondag 12 mei 2024, 14:55 - Auteur: Redactie

JEKA geeft de volle buit weg vlak voor het einde

In en tegen Gilze stond JEKA vlak voor tijd voor, maar gaf toch nog twee punten weg. Gilze sprokkelde zodoende een belangrijk punt in 2C.

Laat er geen misverstand over bestaan: de Bredase Tricolores baalden toen ze in de 89ste minuut de zege weggaven na een enerverende pot voetbal in en tegen Gilze, maar uiteindelijk overheerst er trots. JEKA is gehandhaafd, draait een prima tweede seizoenshelft en kan door.

De wedstrijd zelf werd overigens opengebroken door de dorpelingen, maar dankzij Jilles Bos (foto) hingen de bordjes in evenwicht. Toch nam Gilze weer de leiding, maar dankzij invaller Mehmet Sari stond het dus 2-2. En Sari was op dreef, want hij assisteerde Gijs van de Berg.

En die 2-3 leek dus even de volle buit te bezorgen voor Jeugdig Enthousiasme Kan Alles, maar de gastheren redden op de valreep dus een punt. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met de jonge oefenmeester Maikel Nijst, die zoals eerder gezegd trots is op zijn jonge ploeg.

“Na dit rare seizoen is het fijn dat we onszelf veilig hebben gespeeld, nadat we aan het begin van de campagne maar zeven spelers over hadden van JEKA 1 van vorig jaar. Ben trots dat er zoveel eigen jongens en voornamelijk jeugdspelers zijn doorgebroken en hun kansen hebben gepakt.”

Gilze – JEKA 3-3 (1-0)
1-0 Gilze, 1-1 Jilles Bos, 2-1 Gilze, 2-2 Mehmet Sari,2-3 Gijs van de Berg, 3-3 Gilze.