Datum: zondag 11 december 2022, 17:52 - Auteur: Redactie

JEKA geeft riante voorsprong weg na rust tegen hoogvlieger VFC

In 2C beleefde JEKA een achtbaan aan emoties zondagmiddag. VFC leek na de pauze geslagen, maar kwam terug van een 3-0-achterstand.

Op sportpark Tussen de Leijen moet coach Ivo van Moergestel gek zijn geworden van zijn team. Op de beginfase na, speelde JEKA namelijk prima voetbal en liep het verrassend hard uit naar een 3-0-voorsprong. De weer van een blessure teruggekeerde captain Jules Philippart (foto) opende de score, waarna Sem Hereijgers de ruststand op 2-0 vast liet stellen.

In de tweede helft zorgde Jens Bakker voor de riante 3-0, maar kreeg VFC de smaak te pakken. Ondanks het feit dat de Bredase Tricolores kansen kregen op de doodsteek van de gasten, ging het helemaal mis na de 3-1. Uiteindelijk werd het gelijk en was het thuiskamp niet te genieten. Voetbalinbreda.nl nam poolshoogte bij aanvoerder Philippart na afloop.

Philippart hield het met zijn fitheid vol tot minuut 65 bij een 3-1-stand. Of het puntenverlies te maken had met zijn uitvallen blijft een vraagteken. Balen deed hij sowieso. “We hebben een uur lang super goed gevoetbald, verzorgd, maar helaas zie je dat we weer achteruit gaan lopen. Door persoonlijke fouten krijgen we tegengoals en zelf misten we kansen op de 4-1.”

JEKA – VFC 3-0 (2-0)
1-0 Jules Philippart, 2-0 Sem Hereijgers, 3-0 Jens Bakker, 3-1, 3-2 en 3-3 VFC.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss