Datum: zaterdag 28 november 2020, 18:53 - Auteur: Redactie

JEKA’s aanvoerder: “Prima gestart, minder afgesloten”

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag tweedeklasser JEKA was het begin van het seizoen wisselvallig. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de ‘Tricolores uit 076‘.

Voor JEKA en coach Ivo van Moergestel was het een seizoen met nieuwe kansen, nieuwe plannen en nieuwe ontwikkelingen. Op sportpark Tussen de Leijen overleefde Jeugdig Enthousiasme Kan Alles de bekerpoule en hield er een ticket aan over voor de volgende ronde, maar was het begin van de competitie minder. In 2E speelde het drie duels met slechts een punt als resultaat. Alleen hekkensluiter FC Tilburg heeft een punt minder dan de Bredanaars, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Hoogste tijd om bij te praten met captain Jules Philippart (foto, rechts).

“De beker hebben we vooral gezien als oefenduels, om te wennen aan ons systeem en de nieuwe spelers. Dit is wisselend gegaan. Iets dat waarschijnlijk bij veel clubs zo is. We hebben een keer verloren, gelijk gespeeld en gewonnen met 6-0. Daardoor zijn we door naar de volgende ronde. Een prima start van het voetbaljaar. De start van de competitie is misschien wel een beetje zoals verwacht. We wisten dat we een onwijs lastig begin zouden krijgen met Cluzona, VOAB en Rijen. Dit zijn drie ploegen die al jaren bovenin meedoen in deze klasse. We hebben een extreem jonge groep en dan is het niet ideaal om zo te beginnen.”

“Wat dat betreft is het knap dat we alleen tegen VOAB echt kansloos verloren. Tegen Cluzona boekten we een knap gelijkspel met tien man en tegen Rijen hebben we gevochten als leeuwen met tien man na twee minuten al, maar toch nog ongelukkig verloren in de slotminuten. Vervolgens hebben we toch meer last gekregen van het Corona-virus dan we hadden verwacht. In een week hadden we toch wel een aantal besmettingen in de spelersgroep en de technische staf. Hierdoor kon de wedstrijd tegen FC Tilburg ook niet doorgaan.”

“In de groep heerst vooral dat we het onwijs jammer vinden dat het weer stil ligt nu, maar we begrijpen het allemaal. Het voordeel van zo’n jonge groep is wel dat iedereen enorm gretig is om weer te beginnen. We zijn ook gewoon volgens de maatregelen aan het trainen en kunnen niet wachten om weer te beginnen. Het is een rare tijd, maar laten we met z’n allen zo goed mogelijk volgens de regels leven, zodat we snel weer echt kunnen ballen, met toeschouwers en met een open kantine. De wedstrijd JEKA – Bavel die op het programma stond is natuurlijk 100 keer leuker met publiek langs de lijn. Wij zorgen dat we er klaar voor zijn.”