Datum: zondag 10 december 2023, 22:05 - Auteur: Redactie

JEKA herpakt zich en nekt Gilze dankzij ingevallen jeugdspeler

Voor JEKA stond alles in het teken van eerherstel na de monsternederlaag bij CHC eerder deze maand. Zondagmiddag wonnen de Bredase Tricolores de derby van Gilze in 2C dankzij een speler uit de eigen jeugd.

Sportpark Tussen de Leijen hield toch wel even zijn adem in. De 8-0-nederlaag  van zeven dagen eerder gaf bepaald geen vertrouwen en Gilze klopte Bavel vorig weekend dus het was even spannend voor Jeugdig Enthousiasme Kan Alles. Na een doelpuntloze eerste helft, had de jonge coach Maikel Nijst een meesterzet in petto. Gesteund door tweede assistent Jules Philippart (de door een blessure gestopte aanvoerder) bracht hij Damian van Troije in het veld.

De A-junior schudde plots een dubbelslag uit zijn mouw en zette het thuispubliek in vuur en vlam. Prachtig. Maar Gilze liet zich niet zomaar met een kluitje in het riet sturen. Het scoorde de 2-1, maar de gelijkmaker bleef uit, mede door aanvoerder Frits Schuurink, die zijn jonge ploegmaten op sleeptouw nam en JEKA naar de driepunter loodste. JEKA gaat als nummer 9 de winterstop in met evenveel punten (13, red.) als Beek Vooruit en Bavel, die een beter doelsaldo hebben.

JEKA – Gilze 2-1 (0-0)
1-0 en 2-0 Damian van Troije, 2-1 Gilze.