Datum: zondag 28 april 2024, 22:11 - Auteur: Redactie

JEKA imponeert en vloert aanstaande kampioen CHC

In 2C deed JEKA weer eens goede zaken. De Bredanaars wonnen zondagmiddag thuis knap van koploper CHC en staan nu in het linkerrijtje.

Tegen de verwachtingen in domineerde het jonge thuisteam van meet af aan op sportpark Tussen de Leijen. De Tricolores bekroonden de puike start echter niet met de voorsprong, want de bezoekers uit Den Bosch namen de leiding. Toch werd er met een gelijke stand de kleedkamers opgezocht tijdens de rust. Het werd namelijk in de 43ste minuut 1-1 via een doelpunt dat op naam kwam van Jilles Bos (foto).

JEKA had profijt van die psychologische tik op de kin van CHC, want het bleef met vertrouwen spelen. Met Bent Rooijakkers achterin, Merijn Notenboom op het middenveld en Bos voorin was er in elke linie iemand in bloedvorm en werd het uiteindelijk nog 2-1 ook. Het was Mehmet Sari die een puike actie van Damian de Troije afrondde. Een treffer van eminent belang, omdat JEKA nu zo goed als gehandhaafd is.

“Als alles bij ons op de goede plek valt, zoals vandaag, dan is het top. Het moet heel raar lopen willen we nog in de nacompetitie belanden. We hebben vandaag hard geknokt, vooral de laatste tien minuten om de driepunter over de streep te trekken, dus als met al was het top”, vertelde JEKA-trainer Maikel Nijst na afloop aan Voetbalinbreda.nl. Hij liet de 18-jarige jeugdkeeper Christiano Vergouwen overigens zijn basisdebuut maken.

JEKA – CHC 2-1 (1-1)
0-1 CHC, 1-1 Jilles Bos, Mehmet Sari.